NaslovnaNAJNOVIJERADUJ SE SRBIJO: "Orlovi" su na Evropskom prvenstvu

RADUJ SE SRBIJO: “Orlovi” su na Evropskom prvenstvu

Fudbalska reprezentacija Srbije igra odlučujući meč za plasman na Evropsko prvenstvo u Nemačkoj naredne godine, a protivnik na stadionu “Dubočica” je selekcija Bugarske.

Ekipi Dragana Stojkovića Piksija dovoljan je i nerešen rezultat na današnjem meču u Leskovcu kako bi i matematički izborili vizu za Nemačku i tako nakon 24 godine otišli na najveću kontinentalnu fudbalsku smotru.

 

SRBIJA – BUGARSKA 2:2  (1:0)

Strelac: Veljković 17, Babić 82 – Rusev 59, Despodov 68

Grad: Leskovac

Stadion: Dubočica

Kapacitet: 8.136

Sudija: Erik Lambrehts (Belgija)

Žuti karton: Lukić – Petkov

SRBIJA (3-4-2-1): Vanja Milinković Savić – Milenković, Veljković, Babić – Živković (od 76. Radonjić), Gudelj, Lukić (od 76. Ilić), Kostić (od 85. Mladenović) – Tadić, Đuričić (od 62. Vlahović) – Mitrović (od 85. Maksimović).

Selektor: Dragan Stojković

BUGARSKA (4-3-3): Naumov – Turicov, Petkov, Atanasov, Popov – Gruev, Kraev (od 77. Čočev), Krastev (od 77. Borukov) – Despodov (od 88. Kovačev), Kolev (od 77. Iliev), Minčev (od 59. Rusev)

Selektor: Ilijan Iliev

 

 

UŽIVO

DRUGO POLUVREME

92. minut: KRAJ UTAKMICE. Srbija je na Evropskom prvenstvu. ⚽️

91. minut: Mađari vode 3:1 protiv Crne Gore. 

90. minut: Vlahović je u trku gađao, ali je Naumov odbranio.

88. minut: Despodov je izveo slobodan udarac i udario u živi zid. Otklonjena je opasnost ispred gola Vanje Milinkovića Savića. 

82. minut: GOOOOOL. Srbija je izjednačila pogotkom Srđana Babića. Ovo mnogo znači “orlovima” koji žele da se u velikom stilu plasiraju an Evropsko prvenstvo. I sa remijem idu, ali imaju još desetak minuta da poprave utisak. 

74. minut: Pokušao je sada Aleksandar Mitrović, ali se spetljao pred golom. Danas je promašivao sve što je probao. 

70. minut: Vlahović je pogodio i na trenutak se činilo da je izjednačio, ali je bio ofsajd. Igrači Srbije ne mogu da dođu sebi posle preokreta gostiju. 

68. minut: GOOOL: Bugarska vodi 2:1. Potpuni raspad igre izabranika Dragana Stojkovića Piksija. Despodov je odličnop sve odradio posle greške Lukića. 


Foto: Tanjug/AP


 


67. minut: Mađarska je sa dva brza gola Soboslaja preokrenula protiv Crne Gore (2:1), tako da je sad prva na tabeli. Srbija je opet druga i na ruku joj ide rezultat iz Budimpešte.

59. minut: GOOOOL: Bugarska je izjednačila, 1:1 je u Leskovcu. Rusev je ušao sa kčlupe u 46. minutu i trebalo mu je 13 minuta da donese svom timu izjednačenje. Učinio je to posle velikog kiksa Filip Kostića. Ovo stavlja “orlove” u lošu poziciju, jer strepe da ne prime još jedan gol. Ipak, i bod ih vodi na Evropsko prvenstvo.

55. minut: Bugarska je prvi put na utakmici ušla u nekoliko vezanih minuta gde uspeva da odoli pritisku. Međutim, Srbija i dalje čuva prednost.

53. minut: Đuričić je pokušao da prođe između trojice protivničkih igrača, pa je napravio faul i uspedio je udarac Bugara. Odbranio je Vanja Milinković Savić. 

48. minut: Aleksandar Mitrović je šutirao, pa je pritrčao do Naumova da pokuša da ga matira sa gol linije. Na kraju je bio korner za Srbiju.

46. minut: Počelo je drugo poluvreme.

PRVO POLUVREME

45. minut: Kraj prvog poluvremena.

44. minut: Presekao je Petkov akciju koju je kreirao Đuričić, a onda dodao loptu do Tadića.  Ostaje 1:0. 

36. minut: Od 36. minuta Crna Gora vodi protiv Mađarske golom Slobodana Rubežića., što Srbiju stavlja na prvo mesto grupe G.

35. minut: Usledio je korner posle dobre prilike Kostića. Izveo je Dušan Tadić, a posle duže kombinovanja, lopta je završila preko gola. 

34. minut: Nova šansa za Srbiju. Pokušao je Živković, ali je golman odbranio, pa je lopta stigla do Lukića. Ipak, ništa ni od te prilike. 

28. minut: Kakva šansa za Bugare, umalo da izjednače. Lopta koju je uputio kapiten Kiril Despodov je udarila u prečku, pa desnu stativu, a Milinković Savić samo ju je pogledom ispratio. Ipak, iz svega toga, samo korner za Bugare.

23. minut: Utakmicu sa tribina prate predsednik Evropske fudbalske unije (UEFA) Aleksandar Čeferin i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.


Foto: Starsportphoto


 


21. minut: Fantastičnu priliku imao je Aleksandar Mitrović. Dodao mu je loptu Filip Kostić, on je šutirao, ali je lopta otišla preko gola. 

17. minut: GOOOOL. Isplatio se pritisak Srbije, koja je napadala od početka. Miloš Veljković je dobro zahvatio loptu i matirao golmana Naumova za vođstvo “orlova” od 16. minuta.


Foto: Starsportphoto


 


12. minut: Sad je gađao Gudelj. Bio je ovo treći šut u okvir gola naše reprezentacije. 

11. minut: Možda najbolja šansa na meču, Živković je odigrao za Lukića, koji je šutirao iz prve. Naumov je odbranio. 

10 .minut: Bio je korner za Srbiju, izveo ga je Dušan Tadić, ali izbacili su Bugari loptu posle gužve u šesnaestercu. Nema dileme da je Srbija mnogo bolja. 

7. minut: Imala je Srbija odličnu šansu preko Živkovića, koji je iskosa sa leve strane šutirao, ali je lopta otišla pored gola desno. 

2. minut: Prvi napad imala je reprezentacija Srbije. Kombinovali su Živković, Kostić i Tadić i najavili ofanzivu od samog starta.

1. minut: Utakmica je počela.

UOČI MEČA

14.55: Igrači su izašli na teren i intoniraju se himne.

14.50: U toku su poslednje pripreme za utakmicu Srbija – Bugarska.Tribine su skoro pune.


Foto: Informer


 


14.32: Kapitenu Dušanu Tadiću biće ovo 104. meč u dresu reprezentacije, čime će prestići Dejana Stankovića koji ih je odigrao 103. Rekord drži nekadašnji kapiten Branislav Ivanović sa 105, tako da će Tadić u perspektivi i njega zaobići.

 

🤝🇷🇸 Душан Тадић је против Белгије одиграо 𝟭𝟬𝟯. утакмицу у дресу наше репрезентације, чиме се изједначио са Дејаном Станковићем. pic.twitter.com/zLIWJtQy4o

— Fudbalski savez Srbije | FA of Serbia (@FSSrbije) November 19, 2023

 

14.25: Nešto duže od 30 minuta pre početka meča, tribine su poluprazne. Igrači su izašli na zagrevanje. 


Foto: Informer


 


 

14.21: Očekivanja su da stadion bude solidno ispunjen i da izabranici Dragana Stojkovića Piksija iz lepe atmosfere izbore plasman na takmičenje koje čekaju pune 24 godine.

 

 

14.13: Ljudi u grupama sa svih strana prilaze stadionu “Dubočica”. Uglavnom su to deca, jer je Srbija najpre bila kažnjena igranjem bez prisustva publike, odnosno da mogu samo deca do 14 godina. Zatim se Savez kaznio, UEFA je usvojila, pa je dozvoljeno prisustvo 1.820 gledalaca na zapadnoj tribini.


>

Informer

Pogledaj galeriju

Informer

InfoPuls-podeljeno sa IZVOR

#RADUJ #SRBIJO #Orlovi #Evropskom #prvenstvu

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja