NaslovnaPLANETATerorizam u Crvenom moru! Huti oteli brod, članovi posade i sa Balkana

Terorizam u Crvenom moru! Huti oteli brod, članovi posade i sa Balkana

Jemenki Huti oteli su teretni brod u južnom Crvenom moru dok je plovio iz Turske u Indiju, a prema prvim informacijama na brodu ima i članova posade sa Balkana.

Izrael je danas demantovao da na brodu ima njihovih državljana i naveo da iza otmice stoji “iranski terorizam”. Kabinet premijera Benjamina Netanjahua izdao je saopštenje u kojem okrivljuje Iran za ovaj incident.

– Ovo je još jedan akt iranskog terorizma koji izražava iskorak u iranskoj agresiji na građane slobodnog sveta i stvara međunarodne implikacije kada je u pitanju bezbednost globalnih brodskih ruta – dodaje se u saopštenju.

Mediji prenose da je u pitanju britanski brod koji koristi jedna japanska kompanija. Navodi se i da na brodu ima 25 članova posade među kojima su državljani Bugarske, Ukrajine, Filipina i Meksika.

Pojedini mediji na arapskom jeziku su prethodno objavili da na brodu ima više od 50 članova posade i da je brod putovao pod zastavom Bahama. Naveli su i da je brod delimično u vlasništvu izraelskog tajkuna Abrahama Ungara i da ga je nedavno iznajmila jedna japanska kompanija.

Huti su ranije saopštili da će napasti sve brodove u Crvenom moru koji su povezani sa Izraelom.

Veleobrt! Bajden se sprema da udari na Izrael! Poznato kakva paklena odluka uskoro stupa na snagu!

IZDAJA?

Predsednik SAD Džozef Bajden rekao je visokim američkim zvaničnicima da pripreme opciju zabrane izdavanja viza i sankcije za ekstremističke izraelske doseljenike koji napadaju i raseljavaju Palestince na Zapadnoj obali, navodi se u američkom internom dokumentu sa kojim je upoznat portal Politiko.

sledeća vest

InfoPuls-podeljeno sa IZVOR

#Terorizam #Crvenom #moru #Huti #oteli #brod #članovi #posade #Balkana

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja