NaslovnaNAJNOVIJETramp neprijatelj broj 1! Globalisti ne žele da se ratovi po svetu...

Tramp neprijatelj broj 1! Globalisti ne žele da se ratovi po svetu završe!

Potencijalnu pretnju koju vidi u Donaldu Trampu, aktuaelna američka vlast, kao i njegove tvrdnje da ukoliko bude izabran će odmah okončati ratove u Ukrajini i Bliskom istoku, komentarisali su gosti Teme dana, Dr. Rajko Petrović iz Instituta za evropske studije i bivši diplomara Branko Branović.

Dr. Rajko Petrović iz Instituta za evropske studije istakao je kako bi novi mandat Donalda Trampa bio pretnja po aktuelnu levičarsku vlast i da je on prema svim anketama u ubedljivom vođstvu.

– Donald Tramp je pretnja levičarskoj dubokoj državi, a prema svim anketama on je ubedljivo u vođstvo. On nije pretnja uopšte, jedino je pretnja ratovima koje su levičari započeli, a on sam je jedan od retkih predsednika koji nije počinjao nijedan rat. Glavni rival SAD nije Rusija već Kina, a Tramp nastoji da suzbije kinesku ekspanziju. Kada bi Amerika prestala da finansira Ukrajinu i utucala na zemlje EU odnosi sa Rusijom bi se poboljšali. Tramp će pokušati da spreči selidbu velikih kompanija u kinu u nastojaće da se SAD okrenu sebi. Putin ne sme odustati od Ukrajine jer je to dvorište Rusije koje ona nastoji da zaštiti, takođe neće odstupiti od Krima i osvojenih oblasti. Mislim da je Rusima cilj Odesa kako bi Ukrajinu odsekli od Crnog mora. Ne želim licitirati ničijom teritiorijom jer Ukrajina nije priznala KiM,ali ona neće ostati u istim granicama od pre rata. Trampova pobeda bi bila povoljna za srpske državne interese – rekao je Petrović.

Foto: Foto: Miloš Rafailović

 

 

 

Bivši diplomara Branko Branović naveo je da je Evropa uvođenjem sankcija Rusiji zarad Američkih interesa sevi diraktno zabola trn u nogu ne misleći o posledicama.

– Spoljna politika SAD se ne menja ko god da im je predsednik, oni moraju da shvate da se NATO i EU nalaze u problemu. Vojno-ekonomskom kompleksu ne ide u glavu da treba da stane sa masovnom proizvodnjom oružja i prodajom po celom svetu, zato Trampove izjave da će gasiti ratove njega čini opasnim po njih. SAD su zbog rata u Ukrajini izgubile mnogo uticaja, što je dozvolilo BRIKS-u da ojača, jer nudi multipolarnost. Trenutno se radi na usponu trećeg sveta koji je bogat resursima što Zapad pokušava da spreči. Evropa je zbog pritiska SAD zavela sankcije Rusiji i zabola sebi trn u nogu. Bajden je rekao da treba obezbediti da Gaza i Zapadna obala budu deo Palestine i da mora biti sporazuma dve zemlje. U ovom trenutku je fantastičan izlaz iz situacije je da Palestina bude posmatrač u UN i njen punopravni član, a tek tad će moći da se vodi dijalog dve strane – rekao je Branović.

Uzbuna u SAD! Bajden prešao crvenu liniju! Ništa više ne može da zaustavi katastrofu!

KAKAV KIKS

Izgleda da je predsednik Sjedinjenih Američkih Država Džozef Bajden prešao fatalnu “crvenu liniju” i svojim potezima demotivisao mnoge Amerikance koji su razmišljali da mu pruže šansu za reizbor.

sledeća vest

InfoPuls-podeljeno sa IZVOR

#Tramp #neprijatelj #broj #Globalisti #žele #ratovi #svetu #završe

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja