NaslovnaPLANETAPutin je spreman, raskomadaće Ukrajinu! Kijevu stigla strašna vest iz Britanije! "Ako...

Putin je spreman, raskomadaće Ukrajinu! Kijevu stigla strašna vest iz Britanije! “Ako NATO ne reaguje…”

Rusija bi mogla anektirati Ukrajinu komad po komad NATO ne pristane da primi Kijev u alijansu, piše britanski političar Majkl Eškroft u članku za britanski Telegraf.

„Dozvoliti Ukrajini da postane punopravna članica NATO-a i preuzme rizike koji su povezani, bolje je nego dozvoliti Rusiji da anektira Ukrajinu delimično ili u potpunosti“, uveren je on.

Prema Eškroftu, Severnoatlantska alijansa i Zapad svojim akcijama „izdaju Kijev“. Uprkos obećanjima da će prihvatiti Ukrajinu što je pre moguće, u stvarnosti se proces može odugovlačiti i dovesti do potpunog poraza Oružanih snaga Ukrajine , navodi se u članku.

Ranije je bivši generalni sekretar NATO- a Anders Fog Rasmusen predložio da se istočnoevropska zemlja uključi u blok bez izgubljenih teritorija. Prema njegovom mišljenju, izuzimanje regiona koje Rusija kontroliše iz alijanse smanjiće opasnost od sukoba sa njom. Šef kabineta Vladimira Zelenskog Andrij Ermak se nije složio sa njegovom idejom i rekao da je važno da Kijev zauzme Donbas i Krim pre članstva u NATO.

Pres-sekretar ruskog predsednika Dmitrij Peskov primetio je da Severnoatlantska alijansa pokazuje svoju agresivnu prirodu i očigledno nastavlja svoju liniju apsorpcije i uvlačenja Ukrajine u alijansu. Akcije Zapada pokazuju ispravnost odluke o pokretanju specijalne operacije, naglasio je on.

InfoPuls-podeljeno sa IZVOR

#Putin #spreman #raskomadaće #Ukrajinu #Kijevu #stigla #strašna #vest #Britanije #Ako #NATO #reaguje..

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja