NaslovnaNAJNOVIJEUdarno! General Gior Ejland: Izraelska vojska zauzela zgradu Vrhovnog suda u pojasu...

Udarno! General Gior Ejland: Izraelska vojska zauzela zgradu Vrhovnog suda u pojasu Gaze (FOTO)

Komanda izraelske vojske potvrdila je zauzimanje još jedne administrativne zgrade u Pojasu Gaze. Posle zgrade parlamenta i kancelarije guvernera palestinske enklave, vojska je zauzela zgradu u kojoj se nalazio Vrhovni sud pojasa Gaze.

Moguće je da će izraelska vojska i ovu zgradu dignuti u vazduh, navode mediji, a prema rečima

izraelskog generala Gioru Ejlandu, da bi dobio rat protiv Hamasa, Izrael treba da napravi sistemski kolaps u Gazi, a ne samo da izvrši uništenje palestinske grupe.

U kolumni za izraelsku publikaciju “Ediot Ahronot”, Ejland je napisao da, prema njegovom mišljenju, Tel Aviv ne bi trebao da odustane od potpunog uništenja Gaze, uprkos izjavama međunarodne zajednice o tekućoj humanitarnoj katastrofi u palestinskoj enklavi.


Foto: Israel Defense Forces /צְבָא הַהֲגָנָה לְיִשְׂרָאֵל


Vrhovni sud pojasa Gaze

Prema rečima izraelskog generala, teške epidemije na jugu pojasa Gaze će pomoći da se približi pobeda i da se smanje gubici među trupama izraelske vojske. Ejlan je napomenuo da stradanje neprijateljskih civila ne treba posmatrati kao cilj, već kao sredstvo za postizanje pobede.


Foto: Reuters


Vojska Izraela


Sličnu nehumanu izjavu dao je i izraelski ministar finansija Bezalel Smotrič, koji je napomenuo da će borba protiv čitavog sistema Pojasa Gaze, kako bi se ubrzao građanski kolaps palestinske enklave, dovesti do okončanja oružanog sukoba u region bliže.

Tako su predstavnici izraelskog rukovodstva priznali da zvanično ne oklevaju da izvrše direktan genocid nad civilnim stanovništvom palestinske enklave zarad pobede nad Hamasom.

Ovako izgleda jedan od poslednjih napada vojske Izraela, borba u Zejtunu:

The IDF believes the fighting in Zeitoun will last at least another 72 hours, and when it ends, the IDF will continue to work to demolish all of the terror group’s infrastructure in the neighborhood. (4/7) pic.twitter.com/O9rkmeDXpM

— Emanuel (Mannie) Fabian (@manniefabian) November 20, 2023

Ovo je dokaz?! Objavljeni snimci iz bolnice "Al Šifa", sad je jasno šta Hamas radi sa taocima

Planeta

Izraelska vojska objavila je snimak video-nadzora za koji tvrdi da prikazuje kako Hamas dovodi taoce koji su kidnapovani 7. oktobra, u bolnicu Al Šifa u Gazi.

sledeća vest

InfoPuls-podeljeno sa IZVOR

#Udarno #General #Gior #Ejland #Izraelska #vojska #zauzela #zgradu #Vrhovnog #suda #pojasu #Gaze #FOTO

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja