NaslovnaPLANETA(VIDEO) Ko ovo ratuje u vojsci Zelenskog?! Snimak iz Ukrajine šokirao planetu...

(VIDEO) Ko ovo ratuje u vojsci Zelenskog?! Snimak iz Ukrajine šokirao planetu i otkrio jezivu stvar o kijevskim snagama!

Ukrajina je u „tužnoj“ situaciji, s obzirom na to da mora da privlači starije žene da služe u Oružanim snagama Ukrajine, rekao je bivši američki obaveštajac Skot Riter na svojoj stranici na društvenoj mreži Iks.

Ovako je Riter prokomentarisao snimak koji je postavio savetnik ministra unutrašnjih poslova Ukrajine Anton Geraščenko, a koji prikazuje ženu koja se bori u redovima Oružanih snaga Ukrajine.

Prema njegovim rečima, vojnikinja ima 54 godine, ima troje dece i već šestoro unučadi.

– Potreba zemlje da regrutuje 54-godišnje žene u borbu govori o tužnoj stvarnosti ukrajinskih snaga -napisao je Riter.

This is Natalia. She has three children and six grandchildren. She's 54 years old. The woman trains to become an FPV drone pilot.

She sees it as an honor for both men and women to defend their homeland. Her motivation stems from a deep love for her country and a strong… pic.twitter.com/bZDcIoVzSq

— Anton Gerashchenko (@Gerashchenko_en) November 19, 2023

Ekspert je odao priznanje ženi, jer rizikuje život baveći se opasnim aktivnostima, ali sama činjenica da kijevski režim privlači ljude poput nje da služe, prema njegovim rečima, dovoljno govori

– Ukrajina bukvalno sama sebe troši – zaključio je Riter.

U Ukrajini je od 24. februara 2022. uveden režim vanrednog stanja, a sutradan je Volodimir Zelenski potpisao ukaz o opštoj mobilizaciji. Bivši ukrajinski premijer Nikolaj Azarov rekao je u oktobru da će mobilizacija postati stroža kako nestašica vojske bude rasla. Prema rečima političara, u leto su Oružane snage Ukrajine pretrpele „strateški poraz“ i sada je potrebno da se redovi Oružanih snaga popune.

InfoPuls-podeljeno sa IZVOR

#VIDEO #ovo #ratuje #vojsci #Zelenskog #Snimak #Ukrajine #šokirao #planetu #otkrio #jezivu #stvar #kijevskim #snagama

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja