NaslovnaPLANETANetanjahu odlučan na sednici Izraela! Zagrmeo pred punom salom: Uništićemo Hamas

Netanjahu odlučan na sednici Izraela! Zagrmeo pred punom salom: Uništićemo Hamas

U Izraelu se trenutno održava sastanak ministara u vladi o mogućem dogovoru o oslobađanju talaca koje u Pojasu Gaze drži palestinska militantna grupa Hamas.

Sastanku prisustvuje svih 38 ministara, javljaju izraelski mediji, prenosi Gardijan.Prethodno su održani sastanci ratnog i bezbednosnog kabineta, ali tokom njih nije održano glasanje o dogovoru sa Hamasom.

Prema pisanju medija, sporazum bi mogao da se odnosi na oslobađanje više desetina žena i dece, dok bi Izrael, zauzvrat, pristao na višednevni prekid vatre.

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu izjavio je danas da eventualni privremeni prekid vatre neće značiti kraj borbi protiv palestinske militantne grupe Hamas.

– Pričaju se besmislice da ćemo, nakon što vratimo zarobljenike, obustaviti rat – rekao je Netanijahu, uoči očekivanog glasanja članova vlade o dogovoru o zarobljenicima. On je naglasio da je Izrael u ratu i da će nastaviti da bude u ratu dok ne postigne sve ciljeve.

– Uništićemo Hamas, vratićemo sve naše otete i nestale – poručio je Netanijahu, dodavši da će svaka eventualna pauza u borbama omogućiti izraelskoj vojsci da se “ponovno pripremi” za borbu”, rekao je Netanjahu.

InfoPuls-podeljeno sa IZVOR

#Netanjahu #odlučan #sednici #Izraela #Zagrmeo #pred #punom #salom #Uništićemo #Hamas

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja