NaslovnaHRONIKAPoznati teolog pretio ženi silovanjem: Kada su ga uhapsili, evo kako se...

Poznati teolog pretio ženi silovanjem: Kada su ga uhapsili, evo kako se pravdao

Edin Tule, navodni psiholog i teolog, u utorak je uzburkao javnost u BiH komentarima na Facebooku u kojima je tvrdio da će usmrtiti svoju suprugu A. T.

Mediji u BiH alarmirali su sve nadležne kako bi se na vreme reagovalo. Tule je ranije na društvenim mrežama ušao u raspravu sa ocem petoro dece iz Sarajeva koji tvrdi da mu je Tule preoteo i šerijatski venčao suprugu. U komentarima na taj događaj Tule je pretio svojoj prvovenčanoj supruzi.

Meldina Ugarak, direktorka JU Centru za decu i odrasle osobe s posebnim potrebama je za medije je u utorak kazala da su A. T. i njena deca na sigurnom nakon pretnji koje su se zaista dogodile. Ugarak se obratila sigurnosnim i policijskim agencijama na svim instancama kako bi ga locirali i priveli.

Tule danas tvrdi da je sve bio deo eksperimenta ali korisnici društvenih mreža u to ne veruju.

– U pripremi je moja knjiga ‘Agilna preventiva femicida i opšteg nasilja u društvu’ koja tretira ranjive kategorije društva i meri brzinu reakcije nadležnih institucija kada potencijalna žrtva nasilja kontaktira za pomoć. Ceo eksperiment je bilo moje maslo. A.T. i deca su juče ceo dan bili u Sarajevu u kući u toplom, pili čaj od hibiskusa, slušali instrumental iz filma Gospodar prstenova, neko je radio sklekove neko plank, beznadežno čekajući kada će državni organi zakucati na njihova vrata – napisao je Tule.

– Međutim ni nakon 15 sati potere, Raminih helikoptera, sipe, mupa, supa, interpola, specijalnih muško-ženskih mahaluša, sihirbaskih vidovnjaka i gatara iz Visokog i šire – jadna bh. banana država, sa svim svojim kratkim organima nije uspela locirati gde se nalazi uvažena članica NIP-a A. T., kojoj se navodno preti – napisao je.

Prema njegovim navodima on je ovakav “eksperiment” osmislio ranije. Njegova supruga A. T. po ovom se pitanju nije oglasila.

Prema izvorima iz policijskih agencija Tule je napustio BiH i nalazi se u Švajcarskoj.

Deo “eksperimenta” kako je Tule nazvao jučerašnje brutalne pretnje ubistvom, silovanjem i bacanjem pod voz svoje supruge bila su i njihova deca za čiju se sigurnost juče zabrinula cela BiH. Taj deo priče Tule nije objasnio iako je u fokus javnosti stavio maloletne osobe i njihovu majku.

Šta će o navodnom “eksperimentu” kazati nadležne socijalne službe, policija i Tužilaštvo BiH ostaje da se vidi u narednim danima, pišu bosanski mediji.

InfoPuls-podeljeno sa IZVOR

#Poznati #teolog #pretio #ženi #silovanjem #Kada #uhapsili #evo #kako #pravdao

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja