NaslovnaPLANETAŠok u Ukrajini! Dešava se nešto veoma čudno! Oglasila se vojska Zelenskog...

Šok u Ukrajini! Dešava se nešto veoma čudno! Oglasila se vojska Zelenskog i saopštila najgore vesti!

Vojni dopisnici „Telegram“ kanala „Rusko proleće“, javljaju da ukrajinski militanti ne mogu da obuzdaju navalu ruskih trupa na Avdejevku.

Ukrajinska vojska, koja se nalazi u naseljenom mestu, gotovo je u potpunosti opkoljena ruskim snagama, a vatreni čvor se svakim danom sve čvršće steže.

– Rusi nisu zaustavljeni i imaju taktičke uspehe. Sada možemo samo da govorimo o pokušajima da se oni odlože, a ne da se zaustave. Čak i za ovo su izgledi nepoznati. Jer odnos snaga i sredstava, kao i operativna situacija, još ne dozvoljavaju da kažemo bilo šta pozitivno – navodi se u poruci, pozivajući se na jedan od ukrajinskih izvora.

Poznato je, da su ruske trupe u oblasti Avdejevke zauzele nekoliko dominantnih pozicija odjednom, odakle artiljerijskim napadima pucaju na neprijateljske lokacije.

Najžešće borbe se sada vode za rejone letovališta Jagoda i Niva, kao i za rudarska okna, gde su ukrajinski militanti za sebe napravili utvrđene položaje.

Prema ruskoj vojsci, sada se koristi taktika upotrebe teške artiljerije, zahvaljujući kojoj se neprijateljski položaji „spaljuju“.

InfoPuls-podeljeno sa IZVOR

#Šok #Ukrajini #Dešava #nešto #veoma #čudno #Oglasila #vojska #Zelenskog #saopštila #najgore #vesti

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja