NaslovnaVESTIVesić: U puteve u opštini Čajetina ove godine uloženo 700 miliona dinara

Vesić: U puteve u opštini Čajetina ove godine uloženo 700 miliona dinara

Ministar građevinastva, saobraćaja i infrasturkture Goran Vesić obišao je danas radove na magistralnom putu Zlatibor – Borova glava, koji se rehabilituje u dužini od 14 kilometara i prvi put od izgradnje pre tri decenije.

Vesić je rekao da je ukupno u puteve u opštini Čajetina uloženo 870 miliona dinara, a ove godine 701 milon, da je namenski rađen put za Ponikve ka budućem aerodromu i 2,5 kilometra obilaznice oko Zlatibora, a da rekonstrucija saobraćajnice od Zlatibora do Borove glave košta 556 miliona.


– Urađeno je sedam kilometara, a do juna iduće godine godine biće kompletno rehabilitovana. Sledeće godine ćemo krenuti sa rehabilitacijom puta od Sušice do Zlatibora. To je osam kilometara puta u lošem stanju i koštaće 400 miliona, a ovde kad završimo do Borove glave, krenućemo ka Novoj Varoši – rekao je Vesić. 

Foto: Informer


 

Najvažnije je, kako je kazao ministar, da će ovaj  put, koji je opterećen kamionima, za nekoliko godina postati lokalnog karaktera.


– Sledeće godine počinjemo da radimo autoput od Požege ka Dugoj poljani, dali smo nalog da se projektuje brza saobraćajnica od Nove Varoši do Duge poljane. Kada budemo uradili autoput Požega-Kotroman, Zlatibor će imati izlaz kod Sušice, tako da ova magistrala postaje lokalna, neće imati ovoliko opterećenje i služiće za turiste, a zato ga i uređujemo – rekao je Vesić.


>

Informer

Pogledaj galeriju

Informer

InfoPuls-podeljeno sa IZVOR

#Vesić #puteve #opštini #Čajetina #ove #godine #uloženo #miliona #dinara

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja