NaslovnaNAJNOVIJEDosije Miloša Hrkmana, Belivukovog pajtosa: Demolirao "Komitet", palicama pretukao mladića...

Dosije Miloša Hrkmana, Belivukovog pajtosa: Demolirao “Komitet”, palicama pretukao mladića…

Miloš Hrkman iz Rume (30), navijač Partizana kojem se sudi za demoliranje kluba “Komitet”, a čiji je razgovor sa vojnikom Veljka Belivuka pušten 20. novembra na suđenju u Specijalnom sudu, u svom dosijeu ima niz krivičnih prijava koje su odbačene, ali i jednu presudu.

Takođe, krcat dosije ima i njegov stariji brat Vukašin Hrkman, koji iza sebe ima čak tri osuđujuće presude za različita krivična dela.

Mlađi Hrkman više puta je bio u žiži javnosti, poslednji put nakon što je prošle godine u junu osvanuo uznemirujući snimak na kojem nekoliko muškaraca krvnički palicama tuče mladića na ulici u Sremskoj Mitrovici.

Njegovo ime je osvanulo u javnosti nakon demoliranja “Komiteta” 2018., kada su navijači izazvali velike nemire i slomili sve pred sobom. Zajedno sa svojim bratom poznato je ime u gradu u kojem živi, slovi za nekoga ko je sklon incidentima i nasilju, što potvrđuju i zvanični podaci iz njegovog dosijea.

Kućni zatvor zbog oružja

Iako su se protiv njega vodili brojni postupci, Osnovno javno tužilaštvo u Rumi je odbacilo tri krivične prijave – zbog ugrožavanja sigurnosti, prinude i nasilničkog ponašanja.

Ovo tužilaštvo ga je teretilo samo za nedozvoljeno držanje oružja i u tom postupku ga je Osnovni sud 5. maja 2022. osudio na devet meseci kućnog zatvora uz nanogicu.  

Nešto bogatiji dosije ima Vukašin koji ima tri osuđujuće presude, jednu uslovnu i dve presude kućnog zatvora za teško delo protiv bezbednosti saobraćaja, krađu i oružje. Krivična prijava, kojom se teretio za falsifikovanje isprave, je odbačena. 

Na suđenju zloglasnoj Belivukovoj grupi početkom ove nedelje preslušavani su prisluškivani snimci telefonskih razgovora pripadnika klana. Jedan od njih se vodio između optuženog Aleksandra Vučeljića sa Milošem Hrkmanom, koji tom prilikom kaže da će se čuti “samo da završe neke provere u Rumi i pozavršavaju posao”.


Foto: Peđa Milosavljević/Informer


Veljko Beliuvuk uhapšen početkom februara 2021.


 

Predsedavajuća sudija je pozvala Vučeljića za sudsku govornicu i upitala ga da li je to njegov glas, što je on potvrdio i rekao da su to “neki normalni razgovori oko utakmica, navijanja, automobila”.

Bio naklonjen frakciji “Saut gard”

Hrkmanu se za demoliranje “Komiteta” sudi zajedno sa ekipom bliskom Belivuku, među kojima je i Boris Karapandžić koji je na optužnici da je pripadnik ozloglašenog klana.

Miloš je, navodno, bio naklonjen partizanovoj navijačkoj frakciji “Saut gard” iz Rume, koja je bila bliska sa grupom “Iz Principa” koju je predvodio Belivuk.

 

InfoPuls-podeljeno sa IZVOR

#Dosije #Miloša #Hrkmana #Belivukovog #pajtosa #Demolirao #Komitet #palicama #pretukao #mladića..

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja