NaslovnaNAJNOVIJEHaos u studiju Informera: Burna svađa gostiju zbog Rusije i Putina! (VIDEO)

Haos u studiju Informera: Burna svađa gostiju zbog Rusije i Putina! (VIDEO)

Nova Tema dana bili su odnosi naroda Srbije i Rusije, ali i uticaj Vladimira Putina na ove zemlje, a gosti koji su razgovarali o ovome bili su Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Biljana Šahrmanjan Obradović iz Centra za stratešku analizu.

Biljana Šahrmanjan Obradović iz Centra za stratešku analizu navodi da je devedesetih godina došlo do raspada Sovjetskog Saveza i Jugoslavije i da je to uticalo na lošu vlast u Rusiji.

– Devedesetih godina je došlo do raspada određenih federativnih republika kao što su Sovjetski Savez i Jugoslavija, što je potpuno dovelo do kraha država i ekonomije. Boris Jeljcin je došao u tom periodu na vlast i tada je Rusija uvela sankcije Saveznoj Republici Jugoslaviji, koje su bile pogrešne i užasne – tvrdila je Šahrmanjan Obradović.

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Biljana Šahrmanjan Obradović

 

Prema tvrdnjama Biljane Šahrmanjan Obradović, Rusija je agresor i ne pomaže Srbiji po pitanju Kosova i Metohije, ali i tvrdi da Srbi i Rusi nemaju istu religiju.

– Smatram da je Rusija agresor isto kao ostale velike sile i da nije pomogla Srbiji po pitanju Kosova i Metohije i Putin koristi KiM kao primer i opravdanje za agresiju na Ukrajinu. Mi moramo da idemo u Evropsku uniji, a ne da ulazimo u propalu evroazijsku organizaciju sa Rusijom, pa mi i Rusi, čak ne pripadamo ni istom religijskom svetu – tvrdila je Šahrmanjan Obradović.

Celu raspravu i emisiju Teme dana obavezno pogledajte u videu ispod:

Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke, ističe da je Vladimir Putin tek 1999. godine došao na čelo premijera i da je tada bilo loše stanje u državi, pa da zato nije mogao da pomogne Srbiji tokom NATO agresije, ali da je sada Putin izdigao Rusiju iz pepela.

– Sami Rusi nemaju dobro mišljenje o bivšem predsedniku Jeljcinu koji je izgubio veze sa Srbijom, a Vladimir Putin je tek 1999. godine došao na čelo premijera i tada je bilo loše stanje u državi i nije bio u mogućnosti da mnogo pomogne Srbiji tokom bombardovanja, ali je Putin uspeo da izdigne Rusiju iz tog pepela u svakom segmentu – rekao je Obrknežev.


Foto: Aleksandar Jovanović Cile


Nebojša Obrknežev


 

Naš sagovornik dodaje i da srpski narod gaji velike simpatije prema Ruskoj Federaciji i da naši narodi su uvek bili povezani i veliki prijatelji, zbog pomoći u ratovima i nepriznanja tzv. Kosova, za razliku od Zapada.

– Naš narod gaji velike simpatije prema Ruskoj Federaciji i naši narodi su uvek bili povezani i veliki prijatelji oduvek. Rusija nam je pomagala i u Prvom srpskom ustanku i u ratu sa Bugarskom, ali i u Prvom svetskom ratu dok nije došlo do svrgavanja cara Nikolaja Drugog Romanova i nikada nije priznala takozvano nezavisno Kosovo, za razliku od Zapada koji nam otima zemlju i vrši pritiske – kazao je Obrknežev. 

 

InfoPuls-podeljeno sa IZVOR

#Haos #studiju #Informera #Burna #svađa #gostiju #zbog #Rusije #Putina #VIDEO

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja