NaslovnaPLANETAUzbuna! Rusija se sprema za najstrašniji udar, Zelenski rešio da spali sve!...

Uzbuna! Rusija se sprema za najstrašniji udar, Zelenski rešio da spali sve! “Nagomilao je mnogo projektila…”

Oružane snage Ukrajine gomilaju dronove za masovne napade zimi na objekte energetske infrastrukture u pograničnim regionima Rusije, izjavio je u emisiji „Prvi Sevastopolj” ruski raketni inženjer Aleksej Vasiljev.

– Naša protivvazdušna odbrana je, naravno, povećala svoju efikasnost, mere su preduzete nakon prvih udara. Konkretno, mobilna protivvazdušna odbrana je raspoređena na helikopterima, koji presreću velike bespilotne letelice pri približavanju. Elektronsko ratovanje je postalo bolje, dodatni sistemi tipa Pancir su raspoređeni na zgradama i brdima i time je povećana njihovu efikasnost – kaže Vasiljev.

Međutim, kako on kaže, proizvodnja ovakvih dronova je jeftina i Ukrajina zbog toga gomila takvo oružje.

– Sada ih ne koriste masovno, ali pojedinačni primerci ipak stižu. Pre par dana, u Podmoskovlju, sleteo je pravo na auto-put.  Najverovatnije je ovo neka vrsta testiranja sistema PVO. A moja pretpostavka je da ih gomilaju za zimu da bi eventualno sa  pokušali da udare na naše objekte za snabdevanje energijom – primetio je Vasiljev.

Prema njegovim rečima, nema smisla lansirati pojedinačne dronove, jer postoji velika verovatnoća da će biti oboreni, a kao primer je uzeo ruske dronove “geranijum”.

– Ovo su podaci sa ukrajinske strane – kada leti manje od 20 geranijuma, skoro svi su oboreni. Ali ako ih ima više od 30, onda procenat oborenih naglo opada: grubo govoreći, od 40-50 jedinica u jednom talasu, najmanje polovina pogodi metu tačno – objasnio je stručnjak.

On kaže da u pograničnim regionima uglavnom ruske snage uglavnom obaraju izviđačke dronove, i da njihov broj dnevno iznosi desetine.

– Električni dronovi koji lete isključivo na baterije u zoni fronta, u pograničnim regionima, uglavnom su izviđački dronovi. Oni su angažovani na identifikaciji položaja naših trupa. Naravno, češće ih obaraju, jer su bliže liniji borbenog dodira, ili na graničnoj teritoriji – pojasnio je Vasiljev.

InfoPuls-podeljeno sa IZVOR

#Uzbuna #Rusija #sprema #najstrašniji #udar #Zelenski #rešio #spali #sve #Nagomilao #mnogo #projektila..

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja