NaslovnaPLANETADrama! Američki razarač napadnut balističkim raketama! Saveznički brodovi pohitali u pomoć, oglasila...

Drama! Američki razarač napadnut balističkim raketama! Saveznički brodovi pohitali u pomoć, oglasila se vojska SAD-a!

Iz Jemena, koji kontrolišu Huti, ispaljene su dve balističke rakete na američki ratni brod u Adenskom zalivu, nakon što je američka mornarica odgovorila na poziv u pomoć sa komercijalnog tankera koji su zaplenili naoružani pojedinci, saopštila je američka vojska.

Posada tankera “Central park” je pozvala u pomoć i navela da su napadnuti od nepoznatog entiteta, navodi se u saopštenju Centralne komanda SAD. 

USS Mejson, razarač sa vođenim projektilima, i saveznički brodovi iz operativne grupe za borbu protiv piraterije koja deluje u Adenskom zalivu i kod obale Somalije, odgovorili su na poziv u pomoć i “zahtevali oslobađanje broda”.

“Nakon toga, pet naoružanih osoba iskrcalo se sa broda i pokušalo da pobegne malim čamcem”, navodi se u saopštenju i dodaje da je USS Mejson progonio napadače što je rezultiralo njihovom konačnom predajom. 

Nekoliko sati kasnije, saopšteno je da su dve balističke rakete ispaljene su iz oblasti koje kontrolišu Huti u Jemenu “ka opštoj lokaciji” USS Mejsona i Central parka.

Prema navodima, rakete su pale u zaliv, nije nastala nikakva šteta i nema povređenih osoba. 

InfoPuls-podeljeno sa IZVOR

#Drama #Američki #razarač #napadnut #balističkim #raketama #Saveznički #brodovi #pohitali #pomoć #oglasila #vojska #SADa

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja