NaslovnaPLANETAOpa! Zbog iste stvari izbili ratovi u Ukrajini i Izraelu?! Putinove reči...

Opa! Zbog iste stvari izbili ratovi u Ukrajini i Izraelu?! Putinove reči digle svet na noge! “Određena grupa…”

Model globalizacije koju su osmislile zapadne države u cilju zaštite sopstvenih interesa danas je u dubokoj krizi, dok se u isto vreme kreira jedan nov, pravedniji demokratski sistem međunarodnih odnosa, koji odgovara interesima većine, izjavio je danas predsednik Rusije Vladimir Putin.

On je u obraćanju učesnicima foruma “Primakovljeva čitanja” dodao da su za sadašnju situaciju na Bliskom istoku i Ukrajini krive pojedine zemlje koje su isprovocirale izbijanje ovih sukoba:

– Određena grupa zemalja, koja je navikla da dominira svetom, ne zaustavlja se ni pred čim kako bi održala svoj opadajući uticaj. Oni se koriste direktnim ucenama i jakim pritiskom, zamenjujući sistem međunarodnog prava nekakvim ‘poretkom zasnovanim na pravilima’. Ovakva destabilizujuća politika izazvala je kako krizu u Ukrajini, tako i tragičnu eskalaciju palestinsko-izraelskog sukoba – rekao je Putin.

Takođe, Putin je svim učesnicima ovog stručnog foruma, čija je tema ove godine “Horizonti postglobalizacije”, poželeo uspešan rad, ocenivši da se radi o veoma aktuelnoj temi, ako se uzme u obzir trenutna “krajnje kompleksna i turbulentna međunarodna situacija” u svetu. 

“Primakovljeva čitanja” su međunarodni forum, koji okuplja stručnjake, diplomate i političare iz sfere međunarodne diplomatije i svetske ekonomije. Prvi put forum je održan 2015. godine, a danas je, prema rejtingu američkog Univerziteta Pensilvanije, jedna od najznačajnijih naučno-stručnih konferencija. 

InfoPuls-podeljeno sa IZVOR

#Opa #Zbog #iste #stvari #izbili #ratovi #Ukrajini #Izraelu #Putinove #reči #digle #svet #noge #Određena #grupa..

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja