NaslovnaNAJNOVIJEPosrnuće giganta: PSŽ na pragu ispadanja iz Lige šampiona!

Posrnuće giganta: PSŽ na pragu ispadanja iz Lige šampiona!

Remijem sa Njukaslom na “Parku prinčeva” od 1:1, francuski tim se našao na ivici ispadanja iz Lige šampiona.

Bio nekad snažni Pariz Sen Žermen, a sada se našao pred eliminacijom iz Lige šampiona!

Tim iz “grada svetlosti” koji čitavu deceniju predstavlja sinonim za moć, bogatsvo i elitu svetskog fudbala na korak je od potpune katastrofe.

Foto: EPA

 

Parižani će, ukoliko žele da nastave najjače fudbalsko takmičenje, morati trijumfovati na gostovanju prvoplasiranoj Borusiji u Dortmundu 13. decembra. 

Naime, PSŽ trenutno zauzima drugu poziciju grupe F sa sedam bodova, a “dišu im za vratom” Njukasl i Milan sa po pet. 

Ukoliko “sveci” izgube utakmicu u Dortmundu, završiće svoju poteru za “ušatim” peharom i nastaviće takmičenje u Ligi Evrope.

Takođe, ako Parižani izvuku samo bod sa “Signal parka”, a Njukasl bude bolji od “roso-nera”u poslednjem kolu, sele se u niži rang evropskog takmičenja.

Razlog tome je bolja gol razlika koju “svrake” poseduju. Englezi su u prvom meču na “Sejnt Džejms parku”, početkom oktobra slavili sa 4:1, dok su u Parizu odigrali 1:1 i tako ostvarili bolji međusobni rezultat.

Svestan važnosti ovog meča, kao i toga da je sve u njihovim rukama je Luis Enrike.

– Najvažnije je da se koncetrišemo na sebe. Ako pobedimo, bićemo prvi, ako izgubimo imamo teoretske šanse. Komplikovano je, ali ne moramo ni o čemu da razmišljamo samo ako savladamo Borusiju – kazao je Španac.


Foto: EPA


Luis Enrike


Jedna od najvećih zvezda u svetu fudbala i najbolji igrač PSŽ-a Kilijan Mbape, vidno je bio frustriran “mršavim” bodom na domaćem terenu.

– Bili smo bolji rival, igrali smo dobro, ali nismo iskoristili mnoge prilike za gol. Moj je posao da pravim šanse i da postižem golove i mislim da nisam bio na visini zadatka. U Ligi šampiona morate svaku priliku iskoristiti, jer ih ne dobijate mnogo. Mi smo ih imali devet ili deset, ali nismo uradili ono najvažnije – dali gol. Ako budemo igrali ovako i postizali golove, bićemo dobri protiv Dortmunda – objasnio je Francuz.

Klub, koji je prošle sezone u svojim redovima uz Mbapea imao i Nejmara i Lionela Mesija, ove takmičarske godine nastupa sa manje zvučnim sastavom.


Foto: Reuters


“Velika trojka” Parižana prošle godine


Predsednik, sada posrnulog giganta, Naser El Kelaifi istakao je da će ekipa poslovati sa umanjenim budžetom u odnosu na prethodne godine.

Međutim, čak i sa “jeftinim” timom, Parižanima je vrednost procenjena na 1,07 milijardi evra, što ih čini trećim najskupljim timom na svetu posle Mančester sitija (1,26) i Arsenala (1,10).

Trener Njukasla optimista

Trener “svraka” Edi Hov priznaje da boli kasno primljeni gol iz penala protiv PSŽ-a i da je njegov tim odustao u poslednjem trenutku. Takođe, dodaje da su šanse njegovom timu za plasman dalje velike, pošto će dočekati Milan na svom stadionu.

– Delovalo je da ćemo pobediti, žao mi je. I dalje imamo šanse i to ne smemo zaboraviti. Dočekaćemo jako dobar tim Milana i čekaćemo ishod Borusije i PSŽ-a – rekao je Hov.

 

 

 

InfoPuls-podeljeno sa IZVOR

#Posrnuće #giganta #PSŽ #pragu #ispadanja #Lige #šampiona

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja