NaslovnaPLANETACrna Ukrajino, kog đavola čekaš?! Kijevu saopšteno šta Rusija planira, mir se...

Crna Ukrajino, kog đavola čekaš?! Kijevu saopšteno šta Rusija planira, mir se mora sklopiti hitno, inače sledi….

Ukrajina rizikuje da izgubi nove teritorije ako ne uđe u mirovne pregovore sa Rusijom u bliskoj budućnosti, rekao je američki potpukovnik u penziji, Danijel Dejvis na svom „Jutjub“ kanalu.

– Ako sada krenemo u mirovne pregovore, postoji šansa da sačuvamo postojeće teritorije i da ne izgubimo još više. Ako zanemarimo realnost, ako nastavimo da govorimo da ćemo dati još više opreme, onda verovatnoća da će Rusija dobiti nove teritorije značajno raste – rekao je on.

Dejvis je naglasio, da ukrajinska vojska nema dovoljno resursa za pobedu, a zapadna pomoć nije dala nikakve rezultate.

– Ruska armija nastavlja da raste, njene mogućnosti se šire. Rusi već napreduju na severu, napreduju na jugu. Ko zna, možda će do kraja zime pokrenuti još jednu ofanzivu – rezimirao je ekspert.

Početkom septembra američki državni sekretar, Entoni Blinken, rekao je da će Ukrajina pregovarati ako bude inicijative na strani Rusije, koju ona navodno ne pokazuje. Zauzvrat, pres-sekretar predsednika Rusije, Dmitrij Peskov, naglasio je, da je Moskva više puta istakla svoju spremnost za dijalog, ali sada se uzima u obzir trenutna situacija koja je nastala nakon februara 2022. godine.

InfoPuls-podeljeno sa IZVOR

#Crna #Ukrajino #kog #đavola #čekaš #Kijevu #saopšteno #šta #Rusija #planira #mir #mora #sklopiti #hitno #inače #sledi…

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja