NaslovnaHRONIKA"Našeg Tošu ubili su dečaci koji su uhapšeni zbog 32 krađe u...

“Našeg Tošu ubili su dečaci koji su uhapšeni zbog 32 krađe u Novom Sadu”: Rođak stradalog starca iz Tovariševa

Todora Šunjka iz Tovariševa pretukla su dvojica dečaka od 10 i 12 godina, a nesrećni čovek umro je nakon tri meseca borbe za život.

Kako je “Telegraf.rs”, u julu ove godine Višem javnom tužilaštvu u Novom Sadu podneta je krivična prijava, protiv maloletnog Z.N. zbog krivičnog dela teška telesna povreda.

Međutim, isti ti dečaci ponovo su privedeni prošle nedelje zbog čak 32 krađe u Novom Sadu.

– Zvali su me iz Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu i tražili Todorovu obdukciju. Tada sam i saznao da su to ta deca koja su ubila Tošu. Ne znam kako će se naša država izboriti sa njima jer su krivično neodgovorni. Eventualno da njihova majka bude optužena za zlostavljanje i zanemarivanje deteta. Mi kao porodica nećemo odustati dok neko ne bude kažnjen za zločin. Toša je bio čovek za primer – priča za “Telegraf.rs” Dušan Jovanov, rođak ubijenog čoveka i bivši direktor škole u Tovariševu.

Jovanov se nada da će tužilac Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu naći način da u neku ustanovu smesti dvojicu maloletnika. Rođak ubijenog do detalja je ispričao kako je došlo do tragedije.

Foto: Shutterstock


 

 

Udarali ga betonskom pločom

– Na Veliki petak nasmrt su ga pretukla dvojica dečaka od 10 i 13 godina. Tog dana su mu tražili novac, a on im nije dao. Sačekali su ga u mračnoj ulici, udarili ga betonskom pločom, a kada je pao na zemlju nastavili da ga tuku. U kolima Hitne pomoći bio je svestan, ali neprepoznatljiv. Moja supruga i sin su ga smestili u bolnicu. Todor se nije ženio i nema dece, pa smo se mi starali o njemu. Sveštenik sahranu nije želeo ni da naplati – ispričao je rođak ubijenog.

Todor je praktično prebijen pred kućom s obzirom na to da, kako kaže Dušan, od kuće do prodavnice nema ni 100 metara.

– Oni valjda nisu imali dovoljno para za prodavnicu. Videli su kada je on plaćao i trčali su za njim da im da pare. Nosio je dve kese, on i sestra žive sami. Odjednom su ga napali. Pitaju ljudi što ih nije šutnuo, ali on je takav tip čoveka da ja od njega u životu nisam čuo ružnu reč. On je toliko tih i miran čovek. Nije se branio da ih ne bi povredio jer su deca. Dugo je bio na respiratoru. U bolnici nije mogao ni da govori, ali je reagovao, mogao je da uhvati za ruku – dodaje.

Meštani pričaju da je pokojni Todor bio miran čovek, koji nikad nikom nije uputio nijednu ružnu reč. O tome koliko je bio dobar, naglašava Jovanov, svedoči to što je sveštenik odbio da naplati uslugu za njegovu sahranu.

Prema saznanjima meštana, dvojica maloletnika, koja su posle prebijanja penzionera još dvaput napala ljude u selu, a starijeg čoveka srušila s bicikla, potiču iz sedmočlane porodice, doseljene nedugo pre zlodela iz Novog Sada.

InfoPuls-podeljeno sa IZVOR

#Našeg #Tošu #ubili #dečaci #koji #uhapšeni #zbog #krađe #Novom #Sadu #Rođak #stradalog #starca #Tovariševa

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja