NaslovnaNAJNOVIJEReal tukao Napoli u spektaklu, Arsenal razmontirao Lans, Interov veliki povratak u...

Real tukao Napoli u spektaklu, Arsenal razmontirao Lans, Interov veliki povratak u Lisabonu! (VIDEO)

Izuzetno interesantne utakmice u okviru 5. kola grupne faze Lige šampiona!

Prštalo je večeras širom Evrope na mečevima elitnog fudbalskog takmičenja!

Uakmicama u grupama A, B, C i D kompletirano je peto kolo Lige šampiona, a zajedno sa utakmicama koje su počele od 18.45, viđeno je ukupno 31 gol, što je 3,8 po utakmici. 

Derbi kola odigrali su Real Madrid i Napoli na stadionu “Santjago Bernabeu” u okviru grupe C. Viđeno je šest pogodaka i spektakularan trijumf domaćina – 4:2 (2:1). Popularnim “kraljevima” ova pobeda je omogućila prvo mesto u grupi, samim tim na papiru lakšeg protivnika u nokaut fazi elitnog takmičenja.


Foto: EPA


 


 

Strelci za ekipu Karla Anćelotija bili su Rodrigo u 11, Džud Belingem u 22. i Nikolas Paz u 84. i Hoselu u 90+4. minutu, a strelci za italijanski sastav bili su Đovani Simeone u 9. i Zambo Angisa u 47. minutu.

 

 

U istoj grupi 1:1 su odigrali Braga i Union Berlin, što znači sledeće – Real ide sigurno u nokaut fazu sa prvog mesta, dok će Napoli najverovatnije biti drugi, iako portugalski tim ima teoretske šanse da ga prestigne u međusobnom okršaju.

Union Berlin ima dva boda i nalazi se na poslednjem mestu i čudo će mu trebati da bude treći u grupi. Nemački tim poveo je večeras na gostovanji ekipi Brage pogotkom Robina Gosensa na isteku prvog poluvremena, ali u početkom drugog dela Alvaro Đalo je postavio konačnih 1:1.

Sjajan meč odigrali su fudbaleri Arsenala, koji su na svom terenu deklasirali francuski Lans sa čak 6:0 u grupi B! Arsenal je trijumfom obezbedio prvo mesto na tabeli, a golove su postigli Kaj Haverc, Gabrijel Žesus, Bukajo Saka, Gabrijel Martineli, Martin Edegard i Žoržinjo.

 

 


Foto: EPA


 


 

Nešto ranije u okviru ove grupe PSV je savladao Sevilj u gostima i napravio veliki korak ka plasman u nokaut fazu. Pred poslednje kolo, Arsenal je sigurno prvi sa 12 bodova, drugi je PSV sa osam, Lans ima pet na trećem mestu, a Sevilja dva na poslednjem direktan okršaj Lansa i Sevilje odlučiće ko će u Ligu Evrope.

 

 

Možda i meč večeri odigrali su Benfika i Inter, koji su u Lisabonu podelili bodove u grupi D. Poveo je domaći tim, protiv trećeg tima Intera, sa čak 3:0 i to golovima bivšeg igrača “neroazura” Žoaa Marija. Portugalac je dao tri gola za 29 minuta i očekivalo se da Benfika lagano privede meč kraju.


Foto: EPA


 


 

Ipak, u drugom poluvremenu usledila je rapsodija Intera. Vicešampion Evrope došao je do tri pogotka preko Marka Arnautovića, Davida Fratezija i Aleksisa Sančeza, koji je pogodio iz penala. U istoj ovoj grupi, Sosijedad i Salcburg odigrali su 0:0. Upravo će Inter i Sosijedad u međusobnom okršaju u Milanu u poslednjem kolu odlučivati ko će biti prvi na tabeli, dok će Salcburg i Benfika imati direktan okršaj za Ligu Evrope, kojoj je mnogo bliži Salcburg.

Što se tiče grupe A, Bajern je razočarao na svom terenu, pošto je odigrao 0:0 sa Kopenhagenom. Nešto ranije u toj grupi, Galatasaraj i Mančester junajted odigrali su spektakularan meč i remizirali 3:3. Trenutno stanje u toj grupi je sledeće – Bajern je prvi sa 13 bodova, drugo i treće mesto dele Kopenhagen i Galatasaraj sa pet poena, dok Junajted ima četiri na poslenjem mestu pred poslednje kolo.


Foto: EPA


 


 

 

LIGA ŠAMPIONA

5. kolo

Sreda

Grupa A

Galatasaraj – Man. junajted 3:3 (1:2)

Zijeh 29, 62, Akturtoglu 71 – Garnačo 11, B. Fernandeš 18, Mektomini 55

Bajern – Kopenhagen          0:0

 

 

 

 

Grupa B

Arsenal – Lans            6:0 (5:0)

Haverc 13, Žesus 21, Saka 23, Martineli 27, Edegard 45+1, Žoržinjo 86 (p)

Sevilja – PSV              2:3 (1:0)

Ramos 24, En Nesiri 47 – Saibari 68, Gudelj 81 (autogol), Pepi 90+2

 

 

 

Grupa C

Real Madrid – Napoli    4:2 (2:1)

Rodrigo 11, Belingem 22, Paz 84, Hoselu 90+4 – Simeone 9, Angisa 47

Braga – Union Berlin    1:1 (0:1)

Gosens 42 – Đalo 47

 

 

 

Grupa D

Benfika – Inter          3:3 (3:0)

Mario 5, 13, 34 – Arnautović 51, Fratezi 58, Sančez 72 (p)

Sosijedad – Salcburg 0:0

 

 

 

InfoPuls-podeljeno sa IZVOR

#Real #tukao #Napoli #spektaklu #Arsenal #razmontirao #Lans #Interov #veliki #povratak #Lisabonu #VIDEO

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja