NaslovnaPLANETAU bolovima, prestrašena, ali živa! Ovo je Mia koju je Hamas oslobodio...

U bolovima, prestrašena, ali živa! Ovo je Mia koju je Hamas oslobodio posle 54 dana, prvi talac, snimali joj rane

Izraelski taoci Mia Šem (21) i Amit Susana (40) pušteni su danas na slobodu, potvrdila je izraelska vojska.

Izraelske odbrambene snage (IDF) saopštile su da je Hamas prvo žene predao crvenom krstu, a da su potom izraelske snage preuzele brigu o njima.

U ovom trenutku radi se na njihovom prebacivanju na izraelsku teritoriju. Očekuje se da će biti dovedeno u bazu Hacerim na jugu Izraela.

Mijin otac je presrećan što mu ćerka dolazi kući. Inače, u pitanju je devojka koja ima francusko-izraelsko državljanstvo.

Očekuje se da u narednim satima bude pušteno još nekoliko talaca.

 

Hamas releases its first footage of a hostage. The group says it is providing medical treatment to her. Though I think this is a poor attempt to show they are treating the hostages well. The hostage appears to be Israeli. pic.twitter.com/JDATGYenCr

— Joe Truzman (@JoeTruzman) October 16, 2023

 

Podsetimo, Mia koja je danas puštena bila je prvi talac kojeg je Hamas snimio, a potom taj video objavio.

– Zovem se Mia, imam dvadeset jednu godinu, ja sam iz Šohama. Trenutno sam u Gazi. Vratila sam se u subotu rano ujutru sa žurke u Sderotu. Teško sam povređena, imam ranu na ruci. Doveli su me u Gazu i odveli su me u bolnicu ovde. Brinuli su se o meni, davali lekove. Samo molim da me vratite kući što pre mojoj porodici, da ponovo vidim moje roditelje, moju braću i sestre. Molim vas, izvedite me odavde što je moguće – govorila je tada u videu.

Posle tog potresnog videa, oglasili su se i njeni braća i majka, objasnili su kako je bilo videti Miu posle nekoliko dana terora.

– Vidim da je prošla kroz svašta, vidim da je u bolovima, povređena je. Izgleda prestrašeno, ali je živa – izjavila je majka Keren Šem u razgovoru za “Si-En-En”.

 

InfoPuls-podeljeno sa IZVOR

#bolovima #prestrašena #ali #živa #Ovo #Mia #koju #Hamas #oslobodio #posle #dana #prvi #talac #snimali #joj #rane

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja