NaslovnaNAJNOVIJENe igraju pare, ali mnogo toga kažu - Engleska, po vrednosti tima,...

Ne igraju pare, ali mnogo toga kažu – Engleska, po vrednosti tima, daleko ispred ostalih u grupi!

Englezi imaju najskuplji sastav, slede Danska i Srbija, Slovenija “najslabija”.

Nakon dve nedelje čekanja i žreb za Evropsko prvenstvo je okončan, a loptice u Hamburgu Srbiju su smestile u grupu C zajedno sa Engleskom, Danskom i Slovenijom. Da “orlovi” imaju šta da kažu jasno je svima, no, da bi navijačima u Srbiji bilo jasnije ko su i kakvi su rivali naše reprezentacije, kroz finansijski aspekt analizirali smo Engleze, Dance i Slovence. 

Engleska: 

Sigurno je da u prvom šeširu lakih rivala nije bilo, ali je jasno da je Srbija mogla daleko bolje da prođe. Izabranici Gereta Sautgejta spadaju u prvi red favorit za osvajanje Evropskog prvenstva, a prvi rival biće im upravo naša reprezentacija.

Budući da su favoriti za osvajanje čitavog turnira, ta uloga pripada im i u duelu protiv Srbije. Radi se o jednoj od najbloljih i najskupljih reprezentacija sveta, a prema informacijama “Transfermarkta” “albioni” vrede preko milijarde – 1.098.000.000 evra.

Foto: EPAIMAGES/Reuters


 

Reč je o reprezentaciji koja u svom sastavu nema slabu tačku. Englezi su i pre tri godine bili spremni da osvoje pehar namenjen šampionu Evrope, ali su nesrećno poraženi u finalu na Vembliju nakon penala. U međuvremenu Geret Sautgejt dobio je još veći kvalitet, dok je veliki deo igrača iz tog perioda dobilo na samopouzdanju, pre svih Bukajo Saka i Fil Foden.

Najiskusniji u sastavu je, bez ikakve dileme Hari Kejn. Napadač Bajerna i kapite reprezentacije odigrao je 89 utakmica za nacionalni tim, postigao 62 gola i predstavlja pravog vođu na terenu. Ipak, očekuje se da najveći teret ponese Džud Belingem koji je, uz Bukaja Saku, najvredniji fudbaler ostrvske reprezentacije. 


Foto: EPA


 


Belingem, nakon sjajnog otvaranja sezone u Real Madridu vredi 150.000 evra, dok “Transfermarkt” Bukaja Saku procenjuje na 120.000.000 evra. Primera radi, najskuplji fudbaler u sastavu Dragana Stojkovića Piksija je Dušan Vlahović (70.000.000), a sledi Aleksandar Mitrović (28.000.000). 

Danska:

Takođe, još jedna “koska” koja je zapala Srbiji, ovoga puta iz drugog šešira. Definitivno da su Danci najteži mogući rival u konkurenciji Albanije, Austrije, Rumunije, Mađarske i Turske, ali je žreb tako hteo i naša reperzentacija će sa “crveno-belima” morati da se pobije za drugo mesto. 

Za razliku od prethodnih godina kada Danska u svom sastavu nije imala najveće svetske zvezde, naredne godine to neće biti slučaj. Ima Kasper Hjulmand na raspolaganju napadača Mančester junajteda Rasmus Hojlunda, tu su Andres Kristensen iz Barselone, Pjer-Emil Hojbjerg, Joakim Andersen, Matijas Jensen… 


Foto: EPAIMAGES


 


Ipak, ono što je najveći kvalitet Danaca jeste timski duh. Radi se o reprezentaciji koja je na prethodnom Evropskom prvenstvu stigla do polufinala i tamo nesrećno izgubila od Engleske, a čija je finansijska vrednost tima veoma slična Srbiji.

Danci, ponovo prema “Transfermarktu”, vrede 324.100.00 evra. Sa druge strane naš nacionalni tim procenjen je na 293.700.000 evra, a  udanašnje vreme razlika od 30-40 miliona je minimalna. 

Najskuplji fudbaler u taboru Danaca je Rasmus Hojlund koji vredi 65.000.000 evra, a za čiji je transfer Mančester junajted pre tri meseca izdvojio deset miliona više. Sledi Kristensen 40.000.000 evra i Hojbjerg 32.200.000 evropskih novčanica. 


Foto: EPA Images


 


Slovenija: 

Utisak je da je Srbija dobro prošla sa rivalima iz trećeg šešira i da je Slovenija, u najmanju ruku, rival po meri. Nema Matjaž Kek mnogo prostora za manevar, radi se o reprezentaciji sa ograničenim mogućnostima, ali i timu koji na svakoj poziciji ima po jednog veoma kvalitetnog fudbalera.

Kada govorimo o finansijskom aspektu Slovenci vrede 131.500.000 evra, a prosek vade Jan Oblak, Benjamin Šeško, Sandi Lovrić i Jaka Bijol. 


Foto: EPAIMAGES


 


Golman Atletiko Madrida i jedan od najboljih čuvara mreže današnjice procenjen je na 35.000.000 evra, napadač RB Lajpciga Šeško 30.000.000 evra, a tandem iz Udinezea Bijol-Lović po 10.000.000 evra. 

InfoPuls-podeljeno sa IZVOR

#igraju #pare #ali #mnogo #toga #kažu #Engleska #vrednosti #tima #daleko #ispred #ostalih #grupi

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja