NaslovnaNAJNOVIJEHamadov otac bio u šoku! Ovako je Đoković pomogao Međedoviću

Hamadov otac bio u šoku! Ovako je Đoković pomogao Međedoviću

Novak Đoković bio je od velike pomoći Hamadu Međedoviću na početku karijere.

Naslednik Novaka Đokovića je u finalu ATP Next Gen turnira u Džedi je posle pet setova savlada Artura Fisa iz Francuske i osvojio nezvaničnu titulu najboljeg igrača nove generacije i to bez poraza. Najtalentovaniji srpski teniser šokirao je konkurenciju u Džedi, jer je kao šesti nosilac osvojio turnir na kojem su učestvovali teniseri do 21 godine. Pobedio je svih pet mečeva i najavio da će biti dostojan naslednik Novaka Đokovića. 

Hamadov oca Eldina otkrio je kako je to najbolji teniser ikada uticao na to da Međedović dođe do samog vrha.

– Sećam se našeg drugog razgovora sa Noletom. Pričali smo o koracima koje Hamad treba da preduzme u karijeri.  Štipao sam sebe tokom tog razgovora da bih ubedio sebe da se sve to događa. Novak nam je davao ideje, šta treba da uradi sa igrom, a ja sam mu rekao: “Nole, žao mi je, ali te stvari koštaju puno!” Ali Đoković je nastavio da priča o trenerima, šta ćemo da radimo – kazao je za Sportal pre nekoliko godina Hamadov otac.


Foto: profimedia


 


 

Eldin je potom otkrio šta mu je Nole rekao:

– Sve što Hamad treba da uradi jeste da radi vredno, ja ću se pobrinuti za sve ostalo.

Opet je našem najboljem teniseru Hamadov otac rekao da je tenis preskup sport, a onda je Nole pokazo da je velika legenda i ljudina.

– Edo, ja ne radim to za novac. Zarađujem ga negde drugde. Ovde hoću da pomognem. Kakav bih to bio čovek kada ne bih pomogao nekome ko to zaslužuje, voli tenis i na sve to, pruža dobre rezultate? Znate šta ćete da uradite? Jednog dana, kada Hamad uspe, uzmite nekoga pod svoje krilo i pomognite mu na isti način – rekao je Nole.

Hamad je šampion, sve ostalo je istorija!

Međedović je bio član Teniske akademije Novak, a njegov trener je Viktor Troicki, dok je prvobitno sa njim radio i Ilija Bozoljac. 

– Radio je u Novakovom centru. Bio mi je mentor, a početkom ove godine je postao moj trener. Pomaže mi svaki dan, ova sezona je bila dobra. Na početku sam se malo mučio, bilo je potrebno malo vremena, ali je sada sve bolje, igrao sam polufinale u Gštadu. To je bila velika stvar za mene, pobediti jakog igrača koji je među 100 najboljih – kazao je Hamad nedavno. 

 

 

 

🥹🇷🇸 Just two years ago, Novak Djokovic offered to cover the costs of being a professional player for Hamad Medjedovic, this year’s Next Gen ATP Finals Champion.

His father, Eldin, tells the amazing story:

“I remember the second conversation I had with Novak ever, we spoke… pic.twitter.com/APu6VBurfW

— Olly 🎾🇬🇧 (@Olly_Tennis_) December 2, 2023

InfoPuls-podeljeno sa IZVOR

#Hamadov #otac #bio #šoku #Ovako #Đoković #pomogao #Međedoviću

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja