NaslovnaPLANETAKako je Rusima ovo uspelo?! Bivši šef CIA zatresao američku javnost! "Niko...

Kako je Rusima ovo uspelo?! Bivši šef CIA zatresao američku javnost! “Niko nije shvatio…”

Rusija je kompetentno izgradila odbrambene linije u Ukrajini, rekao je bivši šef CIA general-major Dejvid Petreus na predstavljanju svoje knjige „Konflikt: Evolucija ratovanja od 1945. do Ukrajine“.

– Mislim da niko zaista nije shvatio ili cenio dubinu minskih polja, da je Rusija zaista veoma korektno izgradila svoju odbranu, brojne linije i tako dalje – rekao je on.

Petreus je priznao da Ukrajina „sigurno nije postigla sve čemu se nadala“ tokom letnje ofanzive.

On tvrdi da je važan razlog bilo kašnjenje u dobijanju naoružanja ukrajinskih oružanih snaga od zapadnih zemalja, pre svega avijacije.

Početkom novembra, glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine Valerij Zalužni rekao je u intervjuu za časopis The Economist da je situacija na frontu zašla u ćorsokak, a on sam se više ne nada proboju, iako je prema Udžbenici NATO-a ukrajinska vojska je već trebalo da „ratuje na Krimu“.

Ukrajinska kontraofanziva traje već šest meseci, ali Oružane snage Ukrajine nisu uspele da postignu značajniji uspeh ni u jednom pravcu. Kako je izjavio ruski predsednik Vladimir Putin, „kontraofanziva“ se pokazala neuspešnom.

Prema rečima ministra odbrane Sergeja Šojgua , za sve ovo vreme Oružane snage Ukrajine izgubile su više od 125 hiljada ljudi i 16 hiljada komada oružja.

InfoPuls-podeljeno sa IZVOR

#Kako #Rusima #ovo #uspelo #Bivši #šef #CIA #zatresao #američku #javnost #Niko #nije #shvatio..

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja