NaslovnaHRONIKA"Oprosti nam, ne možemo, ne znamo da se pozdravimo!" Škola se potresno...

“Oprosti nam, ne možemo, ne znamo da se pozdravimo!” Škola se potresno oprostila od ubijene Vanje!

Osnovna škola Johan Hajnrih Pestaloci potresnom objavom na Fejsbuku oprostila se od svoje učenice, 14-godišnje Vanje Gorčevske, čije je beživotno telo pronađeno u nedelju ujutru u blizini Skoplja.

“Nastavnici ne znaju kako da reše ovaj zadatak, Vanja. Oprosti nam, ne možemo, ne znamo da se pozdravimo… Neka ti je lak put ka večnoj svetlosti. Tvoj osmeh i iskrena duša će zauvek ostati u našim srcima. Sa neizmernim bolom i ljubavlju, tvoji nastavnici i drugovi iz razreda, najdraža Vanja”, objavila je škola na Fejsbuku.

Ranije je načelnik Opštine Centar, Goran Gerasimovski, najavio da će u ponedeljak od 9 časova ujutro na službenom ulazu škole Johan Hajnrih Pestaloci” biti otvorena knjiga žalosti.

“Pozivamo rodbinu i sve građane koji žele da odaju počast da dođu i potpišu knjigu žalosti. Trenutno se rukovodstvo škole u ​​saradnji sa nekoliko psihologa priprema za današnji dan u cilju pružanja podrške učenicima i komunikacije sa njima na način koji će svima pomoći da prebrode ovaj tragični događaj”, napisao je Gerasimovski.

Da podsetimo, Vanja je nestala 27. novembra ujutru, kada je krenula u školu.

Tužilaštvo je u nedelju saopštilo da je pronađeno njeno beživotno telo. Vanja je ubijena, pretpostavlja se da je motiv ubistva koristoljublje, a za ubistvo su osumnjičene tri osobe koje se nalaze u pritvoru, dok je glavnoosumnjičeni u bekstvu.

Reč je o Ljupku Palevskom, poznatom kao Palko, bivšem građevinskom preduzetniku, a sada političkom aktivisti iz Skoplja.

Na saslušanju je od jutros i otac ubijene devojčice. Inače, skopski mediji prenose da je za otmicu i ubistvo Krivičnim zakonom Severne Makedonije predviđena kazna u trajanju od najmanje 10 godina do doživotne robije.

InfoPuls-podeljeno sa IZVOR

#Oprosti #nam #možemo #znamo #pozdravimo #Škola #potresno #oprostila #ubijene #Vanje

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja