NaslovnaHRONIKAČOVEK SE UGUŠIO, TRI STARICE POVREĐENE Jezivi detalji požara u Čačku, lekari...

ČOVEK SE UGUŠIO, TRI STARICE POVREĐENE Jezivi detalji požara u Čačku, lekari se bore da njih spasu

Vatra je izbila na prvom spratu u stanu broj 3 u kojem su živele sestre Ilić, žene starije životne dobi. Muškarac koji je nastradao je bio u stanu na spratu iznad stambene jedinice u kojoj je izbila vatra. Muškarac je u bolnoicu primljen kao NN lice, a preminuo je od posledica gušenja.  Pretpostavlja se da su sestre u stanu ispod koristile grejalicu za dogrevanje, što je bio uzrok požara.

U Prijemno-urgentnu službu cacanske Opste bolnice su primljene i dve starije žene, sestre Ilić u čijem je stanu na prvom spratu izbila vatra. 

– Pretpostavlja se da su se starice u stanu dogrevale grejalicom i da je ona uzrok izbijanja vatre. Nakon obavljenog uviđaja, znaće se šta je uzrok požara – kaže naš izvor iz istrage.

– Dve žene su primljene iz požara u teškom opstem stanju. Obe su smeštene u jedinicu intenzivne nege – izjavila je dr Marija Stranjanac, PR bolnice u Čačku.

Kako su nam rekli stanari zgrada u Trnavskoj je priključena na sistem daljinskig grejanja. 

– Vatra je zahvatila i stan iznad, u kojem je nastradao muškarac, a starija žena se nagutala dima. Veoma brzo se vatra prosirila i na okolne stanove, sve se odigralo munjevitom brzinom. Dim je ušao u sve stanove, a vatra je zahvatile i stanove pored – kažu komsije koje smo zatekli u čišćenju zgarišta u hodniku. 

Svi stanati ove petospratnice su juče evakuisani, ali su se tokom dana svi vratili u svoje domove. U kasnim popodnevnim satima njima je i ukljucena struja.

– Zdravstveno stanje dve starije žene je i dalje kriticno. One pored opekotina imaju i problem sa disanjem usled gusenja dimom – rekli su u bolnici.

Pripadnici MUP-a su juče obavili uviđaj, a nakon toga znaće se šta je stvrni uzrok požara.

S.P.

 

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

izvor

#ČOVEK #UGUŠIO #TRI #STARICE #POVREĐENE #Jezivi #detalji #požara #Čačku #lekari #bore #njih #spasu, 1701802747

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja