NaslovnaPLANETAIma li kraja?! Gazu čeka još pakleniji scenario! Sa visokog mesta stiglo...

Ima li kraja?! Gazu čeka još pakleniji scenario! Sa visokog mesta stiglo zastrašujuće upozorenje! “Ako ovo ne urade…”

Gazu čeka još “pakleniji scenario” ako ne bude dozvoljeno da više pomoći uđe u enklavu, saopštila je humanitarni koordinator UN za palestinsku teritoriju Lin Hejstings.

Ona je u ponedeljak poručila da je trenutna količina pomoći nedovoljna i da ne postoje uslovi potrebni za isporuku pomoći Gazi, prenosi CNN.

Hejstings je dodala da je moguće da se uskoro razvije “još pakleniji scenario, na koji humanitarne operacije možda neće moći da odgovore”.

Korišćenje samo jednog prelaza Rafa, na granici s Egiptom, za dovoz kamiona humanitarne pomoći ne funkcioniše, uprkos naporima agencija UN, egipatskog i palestinskog Crvenog polumeseca i drugih partnera, saopštile su UN.

Naglašeno je da je zdravstveni sistem Gaze „na kolenima“ zbog nedostatka pijaće vode, sanitarnih uslova, nedovoljno hrane  i skloništa za privremeno raseljena lica.

Situacija se svodi na „primer iz udžbenika za epidemije i katastrofu javnog zdravlja“, rekla je Hejstings.

Ona je dodala da se „humanitarne operacije ne mogu održati zbog nedovoljne količine goriva koja stiže u Gazu”.

Hejstings je rekla da UN i nevladine organizacije same ne mogu da pružaju pomoć stanovništvu Gaze, i da privatnom i javnom sektoru mora biti dozvoljeno da dopremaju zalihe u palestinski enklavu.

UN su saopštile da su spremne da rade sa svim stranama na „proširenju broja sigurnih skloništa pod upravom UN i na pružanju pomoći tamo gde je ona potrebna“, navodi CNN.

 

InfoPuls-podeljeno sa IZVOR

#Ima #kraja #Gazu #čeka #još #pakleniji #scenario #visokog #mesta #stiglo #zastrašujuće #upozorenje #Ako #ovo #urade..

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja