NaslovnaVESTIPredsednik Vučić sa Atiliom Fontanom: Srbija najveći spoljnotrgovinski partner Lombardije na prostoru...

Predsednik Vučić sa Atiliom Fontanom: Srbija najveći spoljnotrgovinski partner Lombardije na prostoru Zapadnog Balkana

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić objavio je na svom instagram profilu da je imao sadržajan razgovor sa predsednikom italijanske regije Lombardija Atiliom Fontanom.

– Izuzetno srdačan i sadržajan razgovor sa Atiliom Fontanom o svim bitnim pitanjima naše bilteralne i ekonomske saradnje. Tema je bilo mnogo, ne samo zbog toga što je Srbija najveći spoljnotrgovinski partner Lombardije na prostoru Zapadnog Balkana, već i zbog brojnih mogućnosti za nove velike investicije koje se otvaraju u našoj zemlji.

Izrazio sam posebno zadovoljstvo zbog toga što se Inovacioni forum Srbija – Italija: „Sklapanje poslova radi inovacija“ održava baš u Beogradu, sa ciljem proširenja saradnje u oblasti visokih tehnologija u kojima Srbija snažno napreduje – napisao je predsednik. 

Takođe, kaže da su razgovarali o razmeni iskustava u oblasti infrastrukture, razvoja istraživačkih centara i univerziteta, kao i o novim projektima od obostranog interesa za koje bi italijanski investitori mogli da budu zainteresovani, a koji bi našoj zemlji doneli veliki broj novih radnih mesta.

– Svakako, iskoristili smo priliku da porazgovaramo i o fudbalu, kao i o tome ko je dobio težu grupu na Evropskom prvenstvu 2024. godine. Ovo je bila jedina tema oko koje se nismo u potpunosti saglasili – istakao je Vučić. 

InfoPuls-podeljeno sa IZVOR

#Predsednik #Vučić #Atiliom #Fontanom #Srbija #najveći #spoljnotrgovinski #partner #Lombardije #prostoru #Zapadnog #Balkana

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja