NaslovnaNAJNOVIJESurovi ubica se slomio na saslušanju i priznao sve: Ubio sam Pericu...

Surovi ubica se slomio na saslušanju i priznao sve: Ubio sam Pericu i sekiru bacio u žbunje, sada se kajem!

Dušan Trocikić (63) iz sela Urovica kod Negotina osumnjičen za svirepo ubistvo svog komšije Perice Taricića (46) 29. novembra, na salašu udaljenom tri kilometra od sela, koga je sekirom izmasakrirao nakon svađe koja je nastala zbog ulaska Dušanove stoke na imanje nastradalog , saslušan je u VJT u Negotinu.

– Osumnjičeni za teško krivično delo, priznao da je počinio ubistvo komšije Perice Taricića nakon svađe na salašu nastradalog, istakavši da ubistvo nije počinjeno u prisustvu trećeg lica, pri čemu je iskazao kajanje. Policija je na širem pretresnom terenu odmah pronašla sredstvo kojim je Perica Taricić ubijen, u pitanju je sekira, koja je bila sakrivena u žbunju. 

Ona je data na veštačenje i DNK analizu u Institut za sudsku medicinu u Nišu koji vodi sve istražne radnje, bez obzora na priznaje počinioca ovog krivičnog dela.

Inače , mi i dalje u cilju detaljnog dokaznog postupka , obavljamo neophodne istražne radnje . Pored sekire, na DNK anlaizu dati su uzorci sa odeće počinioca i nastradalog lica, sa krvavih mrlja i pored rezultata za koje je potrebno vreme, očekujemo i zvaničan izveštaj obavljene obdukcije tela nastaradalog Perice Taricića, koja je vršena takođe na Institutu za sudsku medicinu u Nišu.

Ono što se želi, da se dokaže da je pronađenim sredstvom odnosno sekirom, pokazanom obdukcijom načinjeno nekoliko udaraca u glavu od kojih je jedan bio smrtonosan jer je povređena baza lobanje i mozak nastradalog što je ukazalo da se radi o teškim telesnim povredama koje su uzrokovale smrt.

Tako da smo mi nakon isteka mere zadržavanja od 48 sati nakon počinjenog krivičnog dela , osumnjičenom produžili zadržavanje do 30 dana , koja još nije istekla ali i nakon toga će zadržavanje biti produženo.

Za sve istražne radnje i rezultate analiza , zvaničnog izveštaja obdukcije , Zakonom je predviđen rok u trajanju od 6 meseci , tako da se se sve obavlja detaljno kako bi se došlo do prave istine i ne bi bilo eventualnih propusta u ovom istražnom postupku ubistva u selu Urovica. Osumnjičeni će biti upućen i na psihijatrijsko veštačenje u specijalizovanu ustanovu u Beogradu , rekao je Dragan Pejkić tužilac VJT koji vodi ovaj slučaj.


Foto: Foto: V. Jovic Foto: Fejsbuk


 


 

Inače, podsećamo da je ubistvo u selu Urovica duboko potreslo javnost jer je na svirep način bukvalno iskasapljen sekorom meštanin Perica Taricić koga je komšija Dušan Trokicić ubio nakon svađe koja je izbila zbog Dušanove stoke koja je često ulazila na imanje Taricića i uništavla useve.

Ono što je najviše potreslo kako porodicu, nastradalog tako i meštane sela Urovica, su priče koje su se širile da je Perica krenuo da se obračuna sa komšijom i prvi ga napao.

– To je toliko bio dobar i smiren čovek , da ne bi mrava zgazio a kamoli napao nekoga koje živeo  sam kao divljak i o kome niko nema reči hvale. Napadao je ljude iz čista mira , bojali su ga se svi.

Ponašao se bahato, puštao svoje krave , ovce i bikove na brdo gde nekoliko nas imamo salaše pa i Perica i niko mu ništa nije mogao. Sumnjamo svi, ali dokaza nemamo da je Perici skoro jedan salaš još koji je imao upravo on zapalio kao i mnoge druge do sada. Njegova stoka je išla bez kontrole i uništavala svima useve jer je retko ko smeo da mu se suprotstavi.

Perici je to činio više puta pa evo i sad je došao čoveku na prag , na njegov salaš da ga ubije. To je pravi monstrum od čoveka i ne mogu da prežalim ovo dete koje nastradalo na ovakav način, a nema kome nije pomogao , radio sve poslove i borio se za svoju porodicu, kaže starijii žitelj Urovice koji dobro poznavao i nastardalog Pericu i njegovog ubicu Dušana Trocikića.

 

InfoPuls-podeljeno sa IZVOR

#Surovi #ubica #slomio #saslušanju #priznao #sve #Ubio #sam #Pericu #sekiru #bacio #žbunje #sada #kajem

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja