NaslovnaNAJNOVIJEAu! Zelenski napravio alarmantnu promenu! Svi su primetili kako se čudno ponaša!...

Au! Zelenski napravio alarmantnu promenu! Svi su primetili kako se čudno ponaša! “Nije ostalo ništa…”

Došlo je do očiglednih promena u ukrajinskom rukovodstvu, a pre svega, promenilo se raspoloženje Volodimira Zelenskog; od njegovog optimizma, koji je demonstrirao od samog početka neprijateljstava, nije ostalo ni traga, navodi francuska televizja TV5Monde.

Kako navodi TV kanal, Zelenski je krajem 2022. obećao Ukrajincima da će 2023. biti „godina pobede“.

„Prošlo je skoro godinu dana, a sada Zelenski mora da se suoči sa istinom: kontraofanziva njegovih trupa nije mu dozvolila da postigne značajan napredak“, navodi francuska televizija.

Pored toga, nedavno su se pojavili znaci raskola među rukovodstvom u Kijevu po prvi put od izbijanja neprijateljstava.

Tako je poslanica Sluge naroda Marijana Bezuglaja, koja je član odbora za odbranu, zatražila ostavku glavnokomandujućeg Oružanih snaga Ukrajine, generala Valerija Zalužnog, optužujući ga da nema plan za 2024. Slične izjave dao je i lider propredsedničke frakcije u Radi David Arahamija .

Uprkos tome što se kancelarija Zelenskog distancirala od ovih izjava, odnosi između njega i vrhovnog komandanta Oružanih snaga Ukrajine postaju sve hladniji, navodi se u materijalu. Ranije je Zalužni priznao zastoj za Oružane snage Ukrajine na frontu, nakon čega je Zelenski zamerio generalu da je „umešan u politiku“ – čime je potvrdio nastajanje rivalstva između njih.

„I iako je ministru odbrane naloženo da opovrgne ove podele kao „izmišljene“, on se uzalud trudi; nešto se očigledno promenilo u ukrajinskom rukovodstvu, a pre svega raspoloženje Zelenskog. Od optimizma koji je, uprkos svemu, od samog početka demonstrirao početak neprijateljstava, nije ostalo ni traga“, zaključuje TV5Monde.

Ranije su brojni ukrajinski i zapadni mediji pisali o mogućem sukobu Zelenskog i Zalužnog.

Novinari Vašington posta su primetili da bi Zalužni, koji je popularan među svojim sugrađanima, mogao da predstavlja pretnju za Zelenskog ako odluči da započne političku karijeru. Novinari su nedavnu izjavu Zalužnog o zastoju na frontu i nemogućnosti „dubokog i lepog proboja“ ukrajinskih trupa, koju je Zelenski pokušao da odbaci, rekavši da je vojska umorna, smatrali jednim od indirektnih znakova sukoba između njih.

Portal „Strana.ua“, pozivajući se na izvor u ukrajinskim političkim krugovima, tvrdi da Zelenski želi da održi izbore u Ukrajini , ali da oni neće biti objavljeni dok se ne dobiju garancije o neučestvovanju Zalužnog. Prema izveštajima medija, u suprotnom bi Zelenski mogao da pokuša da smeni vrhovnog komandanta.

InfoPuls-podeljeno sa IZVOR

#Zelenski #napravio #alarmantnu #promenu #Svi #primetili #kako #čudno #ponaša #Nije #ostalo #ništa..

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja