NaslovnaSTARSPreminula Đošina žena iz "Porodičnog blaga"

Preminula Đošina žena iz “Porodičnog blaga”

Glumica Jelena Čvorović Paunović preminula je u 75. godini. Rođena kao Jelena Radović, bila je srpska pozorišna i televizijska glumica koja je ostavila dubok trag u domaćoj kinematografiji. Mnogi je pamte po ulozi Žakline u seriji “Srećni ljudi” i kao Kasandre u “Porodičnom blagu”.

Jelena je diplomirala glumu na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu 1972. godine, u klasi profesora Milenka Maričića. Rođena je u Bajinoj Bašti, ali je veći deo svog života provela u Beogradu, gde je ostvarila zapažene uloge na pozornici i malim ekranima.

Jelena Čvorović Paunović bila je prepoznatljiva po svom specifičnom, hrapavom glasu, ali i po nesvakidašnjem načinu tumačenja likova koje je igrala. Njena uloga Nine iz kultne serije “Otpisani” i Zorke iz “Porodičnog blaga” obeležile su njenu karijeru, dok je uloga Tankosave Tasić iz “Bele lađe” takođe ostavila dubok utisak na publiku.

Inače, pre nekoliko godina Jelenu je zadesila porodična tragedija kada joj je suprug, sa kojim ima ćerku, preminuo, te od tada nosi veliku tugu u svom srcu i na nju je to ostavilo taa jako veliko traumu sa kojom se jako teško nosila. 

InfoPuls-podeljeno sa IZVOR

#Preminula #Đošina #žena #Porodičnog #blaga

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja