NaslovnaPLANETARaspad Kijeva, leti perje! Zelenski navukao novu bedu na vrat: Otvoren još...

Raspad Kijeva, leti perje! Zelenski navukao novu bedu na vrat: Otvoren još jedan front

Gradonačelnik Kijeva je kritikovao “nesklad između informacija i stvarnosti” kod predsednika Ukrajine i naveo da je potrebno “biti iskren, s obzirom na ozbiljnost situacije u Ukrajini”

Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski (45) i gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko su konkurenti na najavljivanim i odloženim predsedničkim izborima u toj zemlji. Mećutim, kako piše nemački “Bild”, Kličko navodi da Zelenskog sada oštro napada iz drugih razloga.

– Ljudi se pitaju zašto nismo bili bolje pripremljeni za ovaj rat. Zato što je Zelenski do kraja negirao da će se to dogoditi – objasnio je Kličko za švajcarski novinski portal “20 Minuten”.

Foto: EPA

Vitalij Kličko

Kako dodaje “Bild”, Vitalij Kličko je kritikovao “nesklad između informacija i stvarnosti” kod Vladimira Zelenskog i naveo da je potrebno “biti iskren s obzirom na ozbiljnost situacije u Ukrajini”.

Gradonačelnik Kijeva je takođe kritikovao stav Zelenskog prema nezavisnosti lokalnih vlasti u odnosu na administraciju predsednika Ukrajine, odnosno njega samog. 

Iako je zvanični Kijev dugo negirao da postoji ikakav sukob između predsednika i glavnokomandujućeg Oružanih snaga Ukrajine Valerija Zalužnog, on je postao javan i o njiemu pišu čak i zapadni i ukrajinski mediji, uprkos obzira na totalnoj cenzuri. 

InfoPuls-podeljeno sa IZVOR

#Raspad #Kijeva #leti #perje #Zelenski #navukao #novu #bedu #vrat #Otvoren #još #jedan #front

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja