NaslovnaNAJNOVIJETri godine od smrti Džeja Ramadanovskog! Prijatelj opisao detalje smrti legendarnog pevača:...

Tri godine od smrti Džeja Ramadanovskog! Prijatelj opisao detalje smrti legendarnog pevača: “Legao je da odspava i tako su ga našli”

Legendarni pevač Džej Ramadanovski preminuo je na današnji dan pre tačno tri godine, a njegov prijatelj Zoran Jagodić Rule jednom prilikom opisao je poslednji dan proslavljenog umetnika.

Naime, kako je Zoran istakao to jutro je izgledalo kao i svako drugi i niko nije mogao ni da pomisli da će nas baš tog dana 6. decembra 2020. godine, u nedelju, napustiti Džej koga su volele sve generacije i bez čijih pesama se slavlja nisu održavala.

Foto: ATAIMAGES


 

 

– To jutro se Džej probudio oko 10 časova, sa njim u stanu su bile prijateljica Andrijana i spremačica Dara. Andrijana je oko 14 časova otišla do prodavnice, a Džej je Daru zamolio da mu proluftira sobu dok on odspava, pa da ručaju. Posle su ga tako našle…- ispričao je Rule.

Pevač je iza sebe ostavio mnogobrojne hitove koji se i danas svakodnevno pevaju.

Važio je za jednog od najomiljenijih estradnih umetnika, a opraštanje od njega trajalo je danima. Njegov voljeni Dorćol posvetio mu je mural i posebnu noć kojoj su prisustvovali prijatelji, porodica i svi verni fanovi.


Foto: Informer


 


 

Podsetimo, upoznavši se sa Marinom Tucaković, odlučuje se na prvi ozbiljniji korak u bavljenju muzikom. Sa pesmom “Zar ja da ti brišem suze” učestvuje na festivalu MESAM 1987. godine i osvaja drugo mesto. Tokom 1990-ih bio je popularan u celoj nekadašnjoj Jugoslaviji a naročito u Srbiji, Makedoniji, Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini. Dok je bio na vrhuncu popularnosti pravio je turneje po inostranstvu (u Nemačkoj, Švedskoj, Kanadi, SAD…).

Džej se takođe pojavio u filmu iz 1989. godine “Hajde da se volimo 2”, gde je izveo jednu od svojih, tada popularnih pesama, “Slažeš li se ti”.


Foto: ATAIMAGES


 


 

Na Grand festivalu 2008. godine je osvojio drugo mesto sa pesmom Imati pa nemati.

Džej je u toku svoje bogate karijere sarađivao sa mnogima iz muzičkog sveta. Njegove najveće hitove napisali su i producirali; Marina Tucaković i Aleksandar Futa Radulović, Dragan Brajović Braja, Katarina Jovanić Kaća, Peca Milinović, Zlaja Timotić, Vesna Petković, Zoran Tutunović, Endži Mavrić, Sava Bojić, Zlatko Japanac, Slavko Stefanović, Neša Beković i njegov brat Iso Lero Džamba.

InfoPuls-podeljeno sa IZVOR

#Tri #godine #smrti #Džeja #Ramadanovskog #Prijatelj #opisao #detalje #smrti #legendarnog #pevača #Legao #odspava #tako #našli

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja