NaslovnaNAJNOVIJE(ANKETA) Zvezdo, kako dalje? Crveno-beli kod kuće i na strani nisu ista...

(ANKETA) Zvezdo, kako dalje? Crveno-beli kod kuće i na strani nisu ista ekipa

Tim Janisa Sferopulosa bio blizu preokreta u “Fonteti”, ali utisak je da ga ne bi ostvario da je meč trajao još “tri dana”.

Nikako ne ide košarkašima Crvene zvezde na gostovanjima ove sezone! Tim Janisa Sferopulosa sinoć je u Valensiji poražen sa 85:81 u 12. kolu Evrolige i to mu je šesti neuspeh na isto toliko mečeva na strani od starta sezone u elitnom takmičenju.

Pre Valensije, Zvezdu su dobijali Žalgiris, Virtus, Partizan, Barselona i Olimpijakos u svojim dvoranama. Ako je za prvih pet donekle i bilo očekivano da sruše crveno-bele, protiv Valensije to je bila sjajna šansa za brejk. Popularni “slepi miševi” bili su u seriji od pet evroligaških poraza, u lošoj šuterskoj formi, slabo guraju i u prvenstvu Španije i opet – dovoljno su imali snage da sruše Zvezdu.

Crveno-beli, otkako igraju Evroligu, nikad ovoliko loši nisu bili na gostovanjima. U svakoj od prethodnim sezonama tim sa Malog Kalemegdana pobedio je barem jednom u prvih šest mečeva na strani, ali to nije slučaj ove sezone.


Foto: EPA


 


 

Navijače je prilično iziritirala utakmica u Valensiji i to zbog više faktora. Prvo poluvreme bilo je za zaborav, jer Zvezda nije imala potrebnu energiju u napadu, promašivali su se otvoreni šutevi, a odbrana je bila mekana i vrlo neorganizovana.

Drugo poluvreme, naročito treća četvrtina, bio je model kako bi ekipa trebalo da igra. Međutim, čak i kada je Zvezda prišla na 62:61, velika većina navijača unapred je znala šta sleduje – serija poena protivničkog tima. Tako je bilo i u finišu kada je Nemanja Nedović na minut pre kraja izjednačio na 81:81. Ni tada tim Janisa Sferopulosa nije delovao kao onaj koji će izaći kao pobednik. Usledila su četiri poena “slepih miševa”, promašene trojke Miloša Teodosića i Rokasa Gedraitisa i tu je bio kraj nadanja.


Foto: Starsportphoto


 


 

Zvezda je trenutno na skoru od četiri pobede i osam poraza. Daleko manje od onoga što se očekivalo. Podsetimo, pred start sezone najavljivao se napad čak i na fajnal for, ali od toga, kako sada stvari stoje, crveno-beli su jako daleko. Da stvar bude još gora, sutra (20.30, Sport klub 1) gostuje zahuktaloj Baskoniji, koju predvodi čovek koji odlično poznaje Beograđane, Duško Ivanović. Iskusni Crnogorac dobio je otkaz u Zvezdi početkom sezone i nema sumnje da će imati motiv više da zabeleži trijumf.

Zbog svega navedenog, navijači se s pravom pitaju gde će Zvezda završiti na kraju sezone u Evroligi, odnosno, da li uopšte poseduje potencijal da uđe u seriju pobeda, koja joj je preko potrebna kako bi bila konkurentna za vrh tabele.

Trener u šoku zbog Jokića! To nikada nisam video!

NBA

Nije as Denvera Nikola Jokić bio na prepoznatljivom nivou u večeri za nama. Poraženi su Nagetsi od LA Klipersa sa 111:102, a trener Majkl Meloun bio je iznenađen činjenicom da je njegov pulen promašio više šuteva nego ikada od kada je u njegovom timu.

sledeća vest

InfoPuls-podeljeno sa IZVOR

#ANKETA #Zvezdo #kako #dalje #Crvenobeli #kod #kuće #strani #nisu #ista #ekipa

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja