NaslovnaVESTIDanica Grujičić: Formiranje Zdravstvenog centra u Majdanpeku - šansa za mlade lekare!

Danica Grujičić: Formiranje Zdravstvenog centra u Majdanpeku – šansa za mlade lekare!

Ministarka zdravlja Danica Grujičić posetila je danas Majdanpek, gde je najavila da će Dom zdravlja i Opšta bolnica ponovo postati Zdravstveni centar, ukazavši i na tamošnji nedostatak lekara i medicinskih sestara.

“Drago mi je da je u roku isporučen novi mamograf za Opštu bolnicu u Majdanpeku”, rekla je ministarka novinarima tokom posete.

Ona je najavila da će ponovnim formiranjem Zdravstvenog centra lakše biti organizovane posebne specijalističke službe koje su deficitarne.

 – Veliki je problem nedostatak kadrova, lekara i medicinskih sestara, ali ja se nadam da ćemo sa određenim anketama, koje sada sprovodimo, sa studentima završnih godina fakulteta kao i sa lekarima koji nisu zaposleni, naći načina da dođu u male sredine i da svoju karijeru makar započnu ovde – rekla je Grujičić.

Prema njenim rečima, jako je važno što je grad oživeo i što ima dobru saradnju s kompanijom Ziđin.

 – Bila sam ovde pre 10 godina i bilo je tužno hodati ulicama a ovo je sada grad koji živi. Vidim da ima jako dobru saradnju sa ZiJin-om i da se oni trude da ispoštuju sve ekološke principe. Ono što sada rade, tek će se videti za pet do 10 godina, ali je ovo grad koji živi – rekla je Grujičić.

Ona je uputila molbu mlađim lekarima da razmisle i dođu u Majdanpek, “dobiju posao odmah”.

 – Za njih je opština obezbedila smeštaj. Potrebni su ne samo specijalisti već i lekari opšte prakse. Mnogo se toga menja u organizaciji zdravstvene zaštite. Ono što je dobro kod Zdravstvenih centara, jeste što se neće duplirati specijalističke službe. Bolnica i Dom zdravlja su u jednom dvorištu i onda će mnogo lakše biti organizovani i specijalistički i opšti pregledi –  rekla je ministarka zdravlja.

InfoPuls-podeljeno sa IZVOR

#Danica #Grujičić #Formiranje #Zdravstvenog #centra #Majdanpeku #šansa #mlade #lekare

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja