NaslovnaNAJNOVIJEGde se krije Edin Gačanin, zvani Tito?

Gde se krije Edin Gačanin, zvani Tito?

Holandsko pravosuđe je postiglo nagodbu sa vođom “superkartela” Edinom Gačaninom, poznatijim kao Tito, koja podrazumeva sedmogodišnju zatvorsku kaznu i plaćanje od milion evra zbog krijumčarenja 2,4 tone kokaina preko luke u Roterdamu.

Međutim, nakon postizanja ove nagodbe, Gačanin je nestao, a niko ne zna tačno gde se trenutno nalazi. Postavlja se pitanje da li je ovaj nestanak povezan sa strahom od dojučerašnjih saradnika, poput vođe irske mafije Danijela Kinahana, marokansko-holandskog kriminalca Ridvana Tažija ili Čileanca Rikarda Rikelmija Vege, poznatog kao El Riko.

Identitet kralja kokaina

Edin Gačanin je dugo bio nedostižan za istražne organe, a njegovo ime se prvo počelo pojavljivati u peruanskoj štampi kao osoba sa velikim finansijskim sredstvima koja kupuje i prodaje kokain u Evropi. Američka DEA je otkrila njegov identitet nakon irske svadbe Kinahana u Dubaiju, što je dovelo do razotkrivanja njegovog kriminalnog kartela.

Slučaj sestrića Mirze

Mirza Gačanin, sestrić Edina Gačanina, osuđen je na četiri godine zatvora zbog pranja novca za “superkartel”. Iako je pobegao u Španiju, uhapšen je i pod međunarodnom poternicom, ali do ekstradicije nije došlo zbog njegovog državljanstva Holandije. Mirza nikada nije priznao krivicu, tvrdeći da beži od rođaka Edina, sa kojim navodno nije u dobrim odnosima već 20 godina.

Foto: Facebook

 

Život uspešnog biznismena

Pre hapšenja, Mirza je vodio život uspešnog biznismena u Bredi, kupovao skupe nekretnine i luksuzne automobile, ali je njegov kriminalni životni stil prekinut kada je policija, posle dojave iz Amerike, upala u njegove zgrade i otkrila da je kroz nekretnine ubacio 2,4 miliona evra od kokaina.

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Gde #krije #Edin #Gačanin #zvani #Tito

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja