NaslovnaNAJNOVIJEPartizan sa penala do četvrtfinala! "Grafosi" se isprsili u Humskoj!

Partizan sa penala do četvrtfinala! “Grafosi” se isprsili u Humskoj!

Fudbaleri Partizana plasirali su se u četvrtfinale Kupa Srbije pošto su posle izvođenja jedanaesteraca savladali Grafičar u Humskoj – 5:4 (1:1, 0:0)

Utakmica je posle 90 minuta završena bez pobednika, 1:1.

Grafičar je poveo golom Ognjena Ajdara u 64. minutu, a Partizan je izjednačio pogotkom Dušana Jovanovića u 79. Grafičar je od 66. minuta igrao sa fudbalerom manje, pošto je isključen Babakar Mbup.

Crno-beli su teže nego nego što se očekivalo, tek sa penal ruleta, opravdali ulogu favorita, iako je rival bio ravnopravan, a u nekim trenucima i opasniji po gol crno-belih.

Drugi put u sezoni, posle Sabaha u kvalifikacijama za Ligu konferencije, ekipa Igora Duljajaa slavila je u penal seriji i to ponovo zahvaljujući golmanu Jovanoviću.

Gol vredan plasmana među osam najboljih u Kupu postigao je Mateuš Saldanja. 

Golmani Jovanović i Guteša bili su najbolji u prvih 45. minuta. Baždar se ispromašivao, čuvar mreže “ljubičastih” mu je skinuo čak četiri šuta. Sa druge strane, Jovanović je onemogućio Babakara, da se upiše strelce dva puta, ali je i Ajdar isto toliko puta mogao da kazni vodeći tim Superlige.

Zvezdina filijala nije samo odolovala u Humskoj, već se ispružila koliko je dugačka, u većem delu poluvremena momci sa Senjaka delovali su kao da nisu iz nižeg ranga, bez obzira što Partizan igra u kombinovanom sastavu.

Idemo redom. Crno-beli su bili konkretniji na početku utakmice. Od prvog minuta su krenuli ofanzivno, a lopta je bila na polovini “ljubičastih”. Šćekić je odmah pokušao posle kornera, ali lopta je otišla preko gola. Koji minut kasnije pokušao je i Kvinsi Menig sa desne strane, ali je njegov šut izblokiran. 


Foto: Starsportphoto©


 


Uzvratio je Grafičar u 14. minutu. Ajdar je bio sam na drugoj stativi, ali je šutirao glavom preko gola. Tri minuta kasnije, ponovo su gosti bili u šansi, Radović je pokušao da uposli Ćurića, koji je gađao glavom, ali bio je to slab udarac i lopta je završila u rukama Jovanovića. 

Već u sledećem napadu ponovo je pokušao Baždar, ali je siguran bio golman “grafosa”. 

U 27. minutu videli smo novu šansu za crno-bele. Smirio je loptu Natho na nekih 15 metara, a Baždar je naleteo na nju i gađao, ali pravo u ruke Guteše. Isti igrač probao je i u 30. minutu posle gužve u šesnaestercui, ali bez uspeha. 

Verovatno najbolju priliku na utakmici videli smo u 33. minutu kada je Babakar izašao jedan na jedan sa Jovanovićem, ali siguran je bio golman Partizana.

Grafičar je više napadao u tim trenucima i bio konkretniji od ekipe Igora Duljaja. 

U finišu prvog poluvremena videli smo još jednu priliku Ajdara, ali ponovo je Jovanović bio na mestu.


Foto: Starsportphoto©


 


 

Na početku drugog dela igre Igor Duljaj je poslao na teren Stojkovića, Saldanju i Zahida umesto Filipovića, Baždara i Trifunovića.

U 50. minutu sve je sam uradio Saldanja i pokušao da matira Gutešu sa 16 metara, ali je golman Grafičara skrenuo loptu u korner. 

Koji minut kasnije… Sve je sam uradio Saldanja i pokušao da matira Gutešu sa 16 metara, ali je golman Grafičara skrenuo loptu u korner. 

Gosti su u vođstvo došli u 64. minutu. Ajdar je napravio sjajnu poziciju za udarac, šutirao je sa dvadesetak metara i pogodio.

Samo dva minuta kasnije, Babakar je neoprezno startovao nad Saničaninom i dobio drugi žuti karton, pa su gosti morali da igraju sa igračem manje do kraja utakmice.

Duljaj je u 76. minutu umesto Šćekića ubacio Jovanovića koji je samo tri minuta kasnije doneo izjednačenje. Iskoristio je sjajnu asistenciju i pravovremeno reagovao u petercu gostiju.

Do kraja je ostalo 1:1 i otišlo se u penale.

Tu su crno-beli slavili golovima Natha, Belića, Kalulua, Zahida i Saldanje.

 

InfoPuls-podeljeno sa IZVOR

#Partizan #penala #četvrtfinala #Grafosi #isprsili #Humskoj

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja