NaslovnaPLANETAMedvedev ne priča bezveze! Pretnja je ogromna, posledice pogubne: Kubanska kriza je...

Medvedev ne priča bezveze! Pretnja je ogromna, posledice pogubne: Kubanska kriza je ništa za ovo danas

Bivši predsednik Rusije i aktuelni zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev smatra da postoji velika verovatnoća da će aktuelni predsednik SAD Džo Bajden biti poražen u trci za drugi mandat na predsedničkim izborima u SAD sledeće godine, ruske državne vesti prenosi agencija Tass.

On tvrdi da se Bajdenova administracija suočava sa potencijalnim „impičmentom (koji će biti težak) ili porazom na izborima (što će se vrlo verovatno dogoditi)“. Zbog toga pribegava oštroj taktici ucene, kontinuiranoj histeriji i širenju smešnih insinuacija o nama“, napisao je Medvedev na svom Telegram kanalu.

“Vašington će svakako obezbediti dodatna sredstva Ukrajini”

On je rekao da su predsedničke administracije u SAD ranije ucenjivale Kongres pod mantrom:

– Dajte našem momku keš ili ćemo sami morati da se borimo protiv Rusa“. On je, međutim, uveren da je Bajden napravio istorijski presedan jer nikada u istoriji SAD Bela kuća nije „izvukla toliko novca za zemlju koja se nalazi na ivici kolapsa“.

– Ni od kubanske raketne krize pretnja direktnog sukoba između Rusije i NATO-a, koji bi mogao da dovede do trećeg svetskog rata, nije bila tako realna – naveo je on. On je takođe predvideo da će Vašington nesumnjivo obezbediti dodatno finansiranje kijevskog režima, ako ne ove, onda sledeće godine, kako bi „po svaku cenu zadržao svoj ratom vođen poslovni model“.

Podsetimo, u februaru prošle godine Rusija je započela invaziju, gde je jedan od argumenata bio da NATO priprema Ukrajince za ofanzivu na Ruse. Posle izbijanja potpune ruske invazije na Ukrajinu, Medvedev je više puta pretio upotrebom nuklearnog oružja i izbijanjem Trećeg svetskog rata.

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Medvedev #priča #bezveze #Pretnja #ogromna #posledice #pogubne #Kubanska #kriza #ništa #ovo #danas

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja