NaslovnaBIZNISModna marka omiljena i u Srbiji zatvara sve više radnji širom Evrope

Modna marka omiljena i u Srbiji zatvara sve više radnji širom Evrope

Irski trgovački lanac brze mode, vrlo popularan među ljudima iz našeg regiona, usled pada prodaje ove godine je zatvorio više prodavnica u Evropi. U Nemačkoj ih je ove godine već nekoliko zatvoreno, a sledeće godine planiraju zatvoriti još dve.

„Uskoro ćemo objaviti brojke za Nemačku za finansijsku godinu 2021/22. Mogu vam unapred reći da krajnji bilans sa neto prodajom od gotovo 628 miliona evra znači gubitak od oko 50 miliona evra. Gubitaka je već bilo i godinu ranije“, rekla je šefica Primarka u Nemačkoj Kristjan Vigers-Voelm, piše Feniks Magazin.

U Nemačkoj ostaje 27 prodavnica

Primark planira restrukturiranje kako bi se repozicionirao. Iduće godine, nakon isteka ugovora o najmu, prema trenutnom stanju zatvaraju se lokacije u Krefeldu i Kaiserslauternu. Kompanija bi tako i dalje imala 27 prodavnica u Nemačkoj.

Uprkos ovim trenutnim problemima, Primark takođe vidi potencijal za otvaranjem poslovnica na novim lokacijama u Nemačkoj.

„Nemačka ima 84 miliona stanovnika i imamo vrlo atraktivnu ponudu. Neki od naših kupaca još uvek moraju daleko putovati da bi kod nas kupovali. I stalno primamo zahteve kupaca putem društvenih medija u kojima mole da otvorimo trgovine u njihovoj blizini“, naglašava šefica Primarka.

Lanac je u vlasništvu koncerna Associated British Food. Grupacija je navela kako je jedan od najvećih uzroka pada profita činjenica da povećane troškove nisu prebacili samo na kupce.

Veliki nemački trgovački lanac odlazi u STEČAJ

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Modna #marka #omiljena #Srbiji #zatvara #sve #više #radnji #širom #Evrope

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja