NaslovnaVESTIUdar iz Brisela na Beograd: Raste pritisak na Vučića da odustane od...

Udar iz Brisela na Beograd: Raste pritisak na Vučića da odustane od nezavisne politike!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i Srbija naći će se na žestokom udaru iz Brisela naredne nedelje zbog vođenja samostalne i nezavisne politike.

Na ovaj zaključak upućuje pisanje tajkunskih medija koji navode da će Evropska unija na zajedničkom samitu naredne sedmice od država Zapadnog Balkana jasno zatražiti da se sve u potpunosti usaglase sa politikom sankcija protiv Rusije.

– U nacrtu deklaracije koja će biti usvojena na kraju samita navodi se da je usklađivanje sa politikama EU jasan znak strateške orijentacije partnera, sada više nego ikada, u svetlu agresorskog rata Rusije protiv Ukrajine i drugih bezbednosnih izazova – navodi se u izveštaju u koji je Radio Slobodna Evropa imala uvid, a koji prenose mediji pod kontrolom opozicije.

Da ne bude nedoumica i da je sasvim jasno da će se Srbija naći pred novim izazovima, svedoči i deo iz izveštaja u kome decidno stoji da EU podstiče sprovođenje restriktivnih mera i sprečavanje njihovog zaobilaženja”, poručiće lideri EU u završnoj deklaraciji.

Poseban deo u završnoj deklaraciji odnosi se na proces normalizacije odnosa Srbije i Kosova. 

– Takođe očekujemo da strane nastave kontinuirane napore za deeskalaciju u skladu sa zahtevima EU i da se uzdrže od jednostranih i nekoordinisanih akcija koje bi mogle dovesti do daljih tenzija i nasilja, kao i retorike koja ne vodi normalizaciji odnosa – navodi se u izveštaju.

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Udar #Brisela #Beograd #Raste #pritisak #Vučića #odustane #nezavisne #politike

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja