NaslovnaNAJNOVIJEZvezdo, sad se lomi! Slede tri meča u Beogradu

Zvezdo, sad se lomi! Slede tri meča u Beogradu

Košarkaši Crvene zvezde već imaju kovertiranu želju za Deda Mraza, a ona je da do Nove godine ostvare bar još tri pobede na svom kontu u Evroligi. Možda će u prvi mah neko pomisliti “mnogo je, ako je i od Deda Mraza”, ali raspored ide naruku izabranicima Janisa Sferopulosa.

 

Istina je da su oni porazom od Baskonije u Vitoriji (87:85) i s dve izgubljene utakmice na španskoj mini turneji dodatno sebi zakomplikovali život, ali vidi se svetlo na kraju tunela. Crveno-beli su trenutno 15. na tabeli Evrolige sa učinkom od četiri pobede i devet poraza. Identičan skor ima i šesnaestoplasirani Armani Milano, dok su dve gore ekipe od Zvezde i “manekena” trenutno samo Asvel i Alba, sa svega dve pobede.


Sledeće sedmice, preciznije u četvrtak od 19 časova, crveno-beli će imati zicer, jer dočekuju upravo berlinsku Albu. To će biti na papiru najlakša, a psihološki jedna od najtežih utakmica za Zvezdu ove sezone, jer pobeda ne sme da izostane. Trijumf je maltene već upisan, a što bolje izdanje Miloša Teodosića i drugova dodatno bi podiglo samopouzdanje ekipi pred spektakl i dolazak Real Madrida.

 


Foto: printscreen/Euroleague


 


 


Aktuelni prvak Evrope je u 13 rundi ostvario 12 pobeda uz poraz od Fenerbahčea u šokantnoj završnici gde je takođe ispustio pobedu. Kad se prisetimo u kakvoj su se situaciji “kraljevići” nalazili krajem prošle sezone kad su došli u Beograd da se protiv Partizana vade pri rezultatu 0:2 u pobedama u četvrtfinalu, ali su pobedili i crno-bele i krcatu Arenu, onda je jasno da će Zvezda imati malo aduta i slabo čime da iznenadi i zaplaši Madriđane. Biće to onaj meč u kojem će doslovce svaki napad, svaki poen, “svaka lopta” biti veoma važni, a pobeda će morati i zubima da se čupa. 


Međutim, ako se ponovi scenario iz 8. marta 2022. kad je Zvezda srušila Real 65:62, onda bi samopouzdanje crveno-belih probijalo plafon, pa ni treća pobeda u Beogradu ne bi bila daleko. A taj treći meč u zaredom u srpskoj prestonici Zvezda će odigrati kao nominalni gost i prilika da crveno-beli upišu i prvu pobedu “na strani”. Biće to meč sa Makabijem iz Tel Aviva, koji zbog rata u Izraelu kao domaćin igra u “Pioniru”.


Činjenica je, ipak, da se crveno-beli “domaćinskije” osećaju u legendarnoj beogradskoj hali nego “ponos Izraela”, pa čak i ako se igra bez prisustva publike. Uostalom, Zvezda ima sedam uzastopnih pobeda nad Makabijem u Beogradu, doduše u okolnostima kad je zvanično domaćin i kad ima podršku krcate dvorane.

 


Foto: printscreen/Euroleague


 


 


Ako se dogodi scenario iz snova za Zvezdu u naredna tri meča, onda će biti mnogo lakše i oko samih novogodišnjih praznika kad slede dva izuzetno teška gostovanja. Prvo će za kraj 2023. Sferopulosovi momci gostovati Panatinaikosu 28. decembra, a onda će 2024. započeti u Istanbulu gde će podeliti megdan sa Fenerbahčeom 2. januara.


Zvezda će 4. januara biti domaćin Partizanu u drugom evroligaškom derbiju ove sezone, a i taj meč bi mogao da bude od ogromne važnosti za obe ekipe, ne samo zbog prestiža već i zbog nastavka sezone. Čini se da je prošle godine upravo drugi derbi prelomio sezonu i jednima i drugima.

 

ZVEZDIN RASPORED

DO VEČITOG DERBIJA

14. kolo (14. decembar)

Crvena zvezda – Alba                19.00

15. kolo (19. decembar)

Crvena zvezda – Real Madrid   19.00

16. kolo (21. decembar)

Makabi TA – Crvena zvezda      20.05

17. kolo (28. decembar)

Panatinaikos – Crvena zvezda    20.15

18. kolo (2. januar)

Fenerbahče – Crvena zvezda      18.45


19. kolo (4. januar)

Crvena zvezda – Partizan            20.00

 

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Zvezdo #sad #lomi #Slede #tri #meča #Beogradu

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja