NaslovnaNAJNOVIJEIspovest legendarnog napadača: Kapiten Kristal Palasa me maltretirao!

Ispovest legendarnog napadača: Kapiten Kristal Palasa me maltretirao!

Ijan Rajt otkrio detalje sukoba sa Džimom Kenonom.

Malo je fudbalera koji su u istoriji Premijer lige svoje ime upisali zlatnijim slovima od Ijana Rajta. Legendarni napadač Arsenala i Aston Vile jedan je od najboljih strelaca ikada, a uprkos činjenici da je “sazreo” nešto kasnije od svijih vršnjaka nalazi se na 23. mestu po broju golova u Premijer ligi. 

Imao je Rajt mnogo problema tokom svoje karijere, a pravu šansu da se dokaže na najvećoj pozornici dobio je tek u 29. godini kada je iz Kristal Palasa prešao u Arsenal. Na 221 utakmici za “topdžije” postigao je 129 golova, ali put do londonskog velikana nije bio lak. 

Brojne detalje iz svog života Rajt je otkrio u podkastu Geri Nevila, Džejmi Karagera i Roj Kina, a navijačima je najviše pažnje privukla priča o periodu u taboru Kristal Palasa. Naime, bivši engelski reprezentativac otkrio je da je bio žrtva maltretiranja i to svog saigrača – Džima Kenona. 

Legendarni kapitan “orlova” nije bio oduševljen Ijanom Rajtom kada je ovaj stigao na “Selhrst park”. Zbog toga je Englez prošao kroz težak period. 

– Kada sam došao u Palas, Džim Kenon je bio ogorčeni starkelja. Škot, štoper! On je od prvih godine mog profesionalnog fudbala napravio je**nu noćnu moru… Bio je nasilnik. Kada sam stigao u klub jedva sam čekao menzu, pre toga sam radio na gradilištu. Sećam se kada sam naručivao hranu on me je provocirao. Pitao me da li znam kako se to uopšte zove, da li to mogu da prijuštim sebi i kod kuće… Počeo sam da padam, trener me je često pitao zašto se ne osećam dobro – otkrio je Ijan Rajt. 

Inače, Džim Kenon je legenda Kristal Palasa, za klub je igrao od 1973. do 1988. godine i za to vreme upisao preko 500 utakmica u dresu “orlova”. 

Interesovalo je Karagera da li se Ijan Rajt ikada usprotivio Kenonu, ali je slavni napadač istakao kako to nije mogao da uradi klupskoj legendi, kapitenu i najstarijem igraču. 

– Nisam smeo… Fudbal je bio moj san, leto sam jer sam uspeo sa 22 godine da postanem profesionalac, a on je bio glavna faca u svlačionici. Bio sam uplašen. Sećam se da smo često igrali “igrice” na treninzima, on bi uvek stajao u golu i samo kvario igru jer nije mogao ništa sa loptom. Jednom sam mu proturio loptu kroz noge, čoveče… Skočio je na mene – dodao je Ijan Rajt. 

Karager, Nevil i Kin ostali su u šoku nakon priče Ijana Rajta, ali su svi pružili podršku svom nekadašnjem saigraču iz reprezentacije. 

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Ispovest #legendarnog #napadača #Kapiten #Kristal #Palasa #maltretirao

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja