NaslovnaPLANETAPočinje totalni rat! Odluka Huta zatresla planetu! "Svi koji krenu ka Izraelu..."

Počinje totalni rat! Odluka Huta zatresla planetu! “Svi koji krenu ka Izraelu…”

Jemenski pokret Huti je saopštio je da će ciljati na sve brodove koji idu prema Izraelu, bez obzira čiji oni bili i pod bilo kojom zastavom, te je upozorio sve međunarodne kompanije da ne posluju sa izraelskim lukama.

– Ako Gaza ne dobije hranu i lekove koji su joj potrebni, svi brodovi u Crvenom moru koji putuju prema izraelskim lukama, bez obzira na njihovu ‘nacionalnost’, postaće meta naših oružanih snaga – rekao je portparol ove grupe.

Ovo je odgovor i javno odbijanje američkog veta na rezoluciju Vijeća sigurnosti UN-a koja poziva na trenutni prekid vatre u Gazi, potvrdio je jemenski ministar informisanja Daifala al-Šami.

Ministar je u videointervjuu rekao kako je Vašington “proglasio da vodi rat i opsadu Gaze”, dodavši da je odluka jemenskih oružanih snaga “najmanje što bi trebalo učiniti u potpori našem narodu u Pojasu Gaze”.

Međutim, ministar je objasnio da se odluka može poništiti tek kada se uspostavi “trajni i sveobuhvatni mehanizam podrške za palestinski narod”.

Što se tiče plana, naglasio je da jemenska vojska ima sveobuhvatnu bazu podataka o međunarodnim pomorskim aktivnostima, a sva plovila su “potpuno sigurna osim brodova koji idu u Izrael”.

 

 

 

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Počinje #totalni #rat #Odluka #Huta #zatresla #planetu #Svi #koji #krenu #Izraelu..

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja