NaslovnaVESTIPre 11 godina prosečna plata u Nišu bila je 322 evra, a...

Pre 11 godina prosečna plata u Nišu bila je 322 evra, a sada je 698! – Vučić se obratio javnosti (VIDEO)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se javnosti iz Niša i odgovarao na pitanje novinara

– Ovo su dobre stvari za našu zemlju, do pre tri godine nismo ni imali gasa. Izgradili smo Balkanski tok – rekao je Vučić. 

Vučić je rekao da je danas važan dan za Srbiju.

– Ovo su velike stvari za našu zemlju. Do pre tri godine nismo imali gasovod u Srbiji. Izgradili smo Balkanski tok (Turski tok). Sada smo izgradili interkonektor između Srbije i Bugarske – kazao je Vučić i rekao da je to dobro za cenu gasa u budućnosti – rekao je Vučić. 

Zahvalio se svima koji su vredno radili i EU na izdvojenim sredstvima.

Odgovarajući na pitanje “Novosti”, Vučić je rekao da ćemo u budućnosti graditi gasnu interkonekciju prema Severnoj Makedoniji, a da se nada da će biti dogovora u BiH da bi se isto uradilo ka Republici Srpskoj i BiH.

– Znate da moramo da gradimo naftovod između Mađarske i Srbije – rekao je Vučić, imajući u vidu potrebe diversifikacije.

Vučić je istakao da je više urađeno u prethodne 4 godine za gasne interkonekcije nego u prethodnih 70 godina.

Istakao je i da neke zemlje u regionu nemaju ni metar gasovoda, poput Crne Gore.

Vučić je rekao da će u EU naći neki razlog da Srbe optuže za nešto, iako im je zabranjeno da glasaju na Kosovu i Metohiji.

Istakao je da je srećan štto vidi da je Miki Manojlović zadovoljan što je video da ćemo kroz EKSPO 2027. moći da dodatno razvijemo Srbiju.

–  Uvek ćete da imate ljude koji su protiv promena na bolje. Isti ljudi su demonstrirali protiv Beograda na vodi, a danas su više u “Galeriji” nego ja – rekao je Vučić. Dodaje da je to licemerno i glupo.

Kada je u pitanju Niš, Vučić kaže da je nedavno primio ljude iz Brzog Broda da bi rešavao probleme oko dalekovoda.

Vučić je govorio i o aerodromu u Nišu i drugim investicijama.

– Ariston, krajem februara početkom marta ide kamen temeljac. Reč je o jednoj legendarnoj italijanskoj kompaniji. Što se tiče investitora, mi uvek na tome radimo. Pre samo 11 godine, moram da vam kažem, prosečna plata u Nišu bila 322 evra, a sada je 698. Ne mislim da je to dobro i dovoljno, ali je mnogo bolje. Pre nekoliko godina ste mi rekli da želite da ugasite aerodrom u Nišu, a sada on ima najviše putnika, a biće ih još više, zgrada će biti velelepna. Otvaramo je u avgustu/septembru – rekao je Vučić.

 

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Pre #godina #prosečna #plata #Nišu #bila #evra #sada #Vučić #obratio #javnosti #VIDEO

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja