NaslovnaNAJNOVIJETreći put pobedila rak": Pevačica se ne predaje, poslala poruku ženama: "Pregledajte...

Treći put pobedila rak”: Pevačica se ne predaje, poslala poruku ženama: “Pregledajte se na svakih 6 meseci

Pevačica Bojana Barjaktarević, trostruka pobednica takmičenja “Nikad nije kasno” početkom godine treći put je saznala da ima rak, ali od borbe za život ne odustaje.

Bojani je početkom godine po treći put dijagnostikovan kancer dojke, pa je opet prošla kroz hemoterapije i zračenja. Na sreću, sad je dobro, ali će uvek biti oprezna i obazriva, pa će redovno ići na kontrole kao i do sada:

Foto: Youtube printscreeen


 

 

– Daće Bog da bude sve u redu. To su neke stvari koje niko ne može da vam garantuje. Ali ja se sad osećam odlično. Vodim računa i pazim. Pijem čajeve, pijem svašta za imunitet. Presudno je pričati o tome. Pogotovo ženama, jer žene znaju da i po deset godina ne odu na pregled, a onda se uplaše i ne odu i svašta može da bude. Najvažnija je preventiva, treba ići na preglede na svakih šest meseci. Mene je to spaslo.

Kakve savete dajete ženama koje vam se javljaju, a koje su u sličnim problemima kao vi?

– Non-stop sam aktivna na društvenim mrežama i žene mi stalno pišu, postavljaju razna pitanja u vezi s kancerom. Slušam šta doktori kažu i to i drugima govorim. Kažem im da prođu od terapija sve što moraju da prođu, a što se tiče alternativne medicine, čajeva za imunitet, sve je to dobro i pomaže.

Borba s kancerom je teška. Kad je vama bilo najteže, da li je bilo trenutaka kad ste klonuli duhom?

– Ja sam klonula prvih nedelju dana kad su mi doktori saopštili da bolujem od karcinoma. Ali onda sam se pogledala u ogledalo i rekla sebi – tebi nije ništa, ideš dalje! Sve dok možeš da mrdaš i dok si živa, ideš dalje. Nema predaje, samo pozitiva! To me je izvuklo.


Foto: Youtube printscreeen


 


 

Koliko vam je značila podrška porodice?

– Puno. Ona je uvek uz mene i uvek su svi pozitivno razmišljali. Nisu mi stajali na muku, uvek su veseli.

Kako su oni podneli sve to?

– Nije im bilo lako. Kad je majka u pitanju i kad imate nekoga u kući ko boluje od smrtonosne bolesti, to nije lako. Ali bili su uvek pozitivni, podržavali su me. Nismo pričali o tome. Skretali su mi pažnju i samo su mi pričali gde ćemo zajedno da idemo.

Ko je od kolega bio uz vas u tim teškim trenucima?

– Ja sam sa svim kolegama super. Nisam se promenila nikad, kakva sam od početka, takva sam i sad. Volim da se vidim sa Zlatom Petrović i Janom.

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Treći #put #pobedila #rak #Pevačica #predaje #poslala #poruku #ženama #Pregledajte #svakih #meseci

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja