NaslovnaNAJNOVIJETurska ključa od besa! Sin predsednika Hasana snimljen tokom ubistva i to...

Turska ključa od besa! Sin predsednika Hasana snimljen tokom ubistva i to nije jedini užas

Sin predsednika Somalije, koji je izazvao saobraćajnu nesreću u Istanbulu u kojoj je nastradao motociklista, pobegao je iz Turske.

Muhamed Hasan Šeik Mohamud naleteo je automobilom na kurira Junusa Gečera 30. novembra u Fatihu. Gečer, koji je od udarca odbačen u vazduh, prevezen je u bolnicu sa teškim povredama, ali je uprkos naporima lekara preminuo šest dana kasnije.

Iza njega je ostalo dvoje dece od kojih jedno ima invaliditet.

Muhamed Hasan Šeik Mohamud, koji je saslušan u policijskoj stanici nakon saobraćajne nesreće, prvobitno je pušten, a zatim mu je određena zabrana putovanja.

 

Eşi konuştu: “Bize ‘İntihar etti” dediler…”

Somali cumhurbaşkanının oğlunun çarparak öldürdüğü kurye Yunus Emre Göçer'in eşi Öznur Göçer konuştu: “Görüntüler ortaya çıkana kadar polis bize eşimin intihar ettiğini söyledi. Eşimin motokurye arkadaşları ve kamuoyu baskı… pic.twitter.com/Be2zgVXaLT

— Aykırı (@aykiricomtr) December 10, 2023

 

Tužilaštvo je nakon smrti Gečera raspisalo poternicu za sinom somalijskog predsednika, međutim, policija je otkrila da je nestao još 2. decembra, navodi Haber.

 

Moto-kurye Yunus Emre Göçer, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıydı. Somali Cumhurbaşkanı’nın oğlunun yaptığı kazayla bu hayattan koparıldı. Biz, hukuki sürecin takipçisi olacağız dedik ama zanlı elini kolunu sallayarak Türkiye’den ayrıldı. Kurbanın ailesinin acısı daha da katlandı. Bu… pic.twitter.com/zLhzX7JiSa

— Ekrem İmamoğlu (@ekrem_imamoglu) December 8, 2023

 

Sledeći korak je izdavanje međunarodne poternice.

Bekstvo sina somalijskog predsednika Hasana Šeika Mohamuda izazvalo je oštre reakcije u Turskoj.

 

Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlu Hassan Sheikh Mohamud’in aracıyla çarparak ölümüne neden olduğu motokurye Yunus Emre Göçer'in eşi Öznur Göçer:

“Görüntüler ortaya çıkana kadar polis bize eşimin intihar ettiğini söyledi.

Eşimin motokurye arkadaşları ve kamuoyu baskı göstermeseydi… pic.twitter.com/Efxyjef71z

— Neden TT oldu? (@nedenttoldu) December 10, 2023

 

Gradonačelnik turske prestonice Ekrem Imamoglu objavio je snimak nadzorne kamere na kome se vidi kako automobil, kojim je upravljao sin predsednika Somalije, udara i vuče motocikl nekoliko metara.

– Osumnjičeni je napustio Tursku neometano – naglasio je Imamoglu i dodao da “mentalitet zatvaranja očiju” kad su moćnici u pitanju ne dozvoljava odbranu prava građana.

Veštak je inače utvrdio da vozač motocikla nije prekršio saobraćajna pravila i da nije imao bilo kakav kvar koji je doveo do nesreće i da je za tragediju prvenstveno kriv osumnjičeni.

Ankara je tokom proteklih decenija održavala bliske odnose sa Somalijom. Turska smatra Somaliju sestrinskom državom i ključnim partnerom na Rogu Afrike.

Somalija inače ima oko 17 miliona stanovnika od kojih su apsolutna većina muslimani.

 

 

 

 

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Turska #ključa #besa #Sin #predsednika #Hasana #snimljen #tokom #ubistva #nije #jedini #užas

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja