NaslovnaNAJNOVIJEPočela prljava kampanja protiv Nikole Jokića!

Počela prljava kampanja protiv Nikole Jokića!

“Viša sila” se umešala kako bi sprečila da Nikola Jokić, centar Denver Nagetsa, bude ponovo proglašen za najkorisnijeg igrača NBA lige.

Najbolji igrač NBA isključen je zbog prigovora u utakmici protiv Čikago Bulsa (114:106), drugi put u poslednje tri nedelje, a skinuli su ga i sa prvog mesta  favorita za MVP nagradu. Počela je prljava kampanja protiv Somborca, smeta im dominacija Srbina, pa ga niskim udarcima sabotiraju. 

Nema isti tretman kod sudija kao ostale NBA zvezde, nije to tajna, dovoljno je pogledati njegove ruke, jer posle svake utakmice zaradi novu modricu i ožiljak. Arbitri se uglavnom prave slepi, a naš as nije mogao ovog puta da se kontroliše. Nije mogao da ćuti, pa je pred kraj prvog poluvremena protiv Čikaga isključen zbog prigovora. Posle duela sa Nikolom Vučevićem Somborac je smatrao da je nad njim načinjen faul, koji nije sviran. Dobacio je nešto sudiji, a onda je bez upozorenja isključen, kako sad tvrde sudije zbog neprimerenog rečnika.

 


Foto: profimedia


 


 

Jokića nisu mogli da ućutkaju, mada nije želeo da rizikuje novu kaznu zbog sudija.

– To je što je. Srećan sam što nismo igrali ovu utakmicu u Srbiji. Bilo bi zabavno videti kako bi se ovo završilo. Neki ljudi mogu da kažu šta god žele, ali, nekad se to što sam rekao ne kažnjava ni tehničkom greškom. Prešao sam granicu, ali moje reči ne prelaze liniju. Volim svoj novac tako da neću komentarisati suđenje –  iskren je bio Nikola.

Ovo je drugo isključenje za Jokića na 24 utakmice ove sezone, prethodno je toliko puta isključen na 288 utakmica u razmaku od 2019. do 2023. godine.  Sudije su napravile skandal i 21. novembra protiv Detroita. Tada je morao ranije u svlačionicu zbog dve tehničke greške, takođe zbog prigovora pred kraj prvog poluvremena. Pošto sudija nije svirao faul srpski centar je žestoko krenuo u pravcu arbitra po objašnjene, ali je zaradio drugu tehničku grešku. Sabotiraju ga na svakom koraku. Više nije prvi favorit za MVP nagradu, smenio ga je na tronu Džoel Embid iz Filadelfije, koji je prošle sezone “oteo” nagradu Somborcu. Sad sve rade da ponove isti scenario. Neko bi pomislio da je sve ovo slučajnost, ali malo je verovatno. U toku je mislija “okončati dominaciju Srbina”.

 


Foto: profimedia


 


 

Ne sumnjamo da će uslediti novi udarci s leđa, ali Nikola je navikao. Prava hajka povela se tokom prošle sezene kako se Nikola ne bi domogao MVP trofeja u prvo delu sezone i uspeli su, ali on se revanširao pa je postao MVP finala i šampion NBA lige. Već početkom ove sezone mnogi su se javljali i izvinjavali Srbinu, jer neosnovanih kritika na račun njegove igre i što nisu verovali da je zaslužio prestižno zvanje. 

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Počela #prljava #kampanja #protiv #Nikole #Jokića

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja