NaslovnaPLANETAIzraelske snage ubile tri Palestinca u napadu na Dženin

Izraelske snage ubile tri Palestinca u napadu na Dženin

RAMALA – Tri Palestinca ubijena su u izraelskom napadu na grad Dženin na Zapadnoj obali i izbeglički kamp u tom gradu, saopštilo je danas palestinsko Ministarstvo zdravlja.

Izraelska vojska saopštila je da su njene trupe “tragale za eksplozivnim napravama koje su postavljene ispod puteva sa ciljem da se izvrši napad na bezbednosne snage”, prenosi Rojters.

Ranije je palestinsko ministarstvo zdravlja saopštilo da je 275 Palestinaca ubijeno na Zapadnoj obali od napada Hamasa 7. oktobra na južni Izrael i početka sukoba Izraela sa tom palestinskom militantnom grupom.

Ubijena još dva taoca koja je držao Hamas u Pojasu Gaze

Izrael je potvrdio da su ubijena još dvojica talaca koje je u Pojasu Gaze držala palestinska militantna grupa Hamas.

Ubistvo Tala Čaimija i Džošue Luita Molela, koje je držao Hamas, potvrdili su njihovi kibuci, prenosi Džerusalim post.

List navodi da su Tal Čaimi, stanovnik kibuca Nir Jocak i Džošua Luito Molel, stanovnik Nahal Oza, ubijeni dok ih je Hamas držao kao taoce u Pojasu Gaze, a da njihova tela i dalje drži ta palestinska militantna grupa.

Čaimi, koji je bio kidnapovan u napadu Hamas na jug Izreala 7. oktobra, bio je deo odreda za hitne slučajeve, koji je poslat da odbije napad Hamasa dok ne stigne pojačanje.

Peskov: Palestinci treba da dobiju šansu da stvore svoju državu

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je večeras da “nema dileme da Palestinci treba da dobiju šansu da stvore svoju državu”.

“Međutim, humanitarna kriza u Pojasu Gaze je pitanje koje zahteva momentalnu pažnju”, naveo je Peskov u intervjuu za Rosija-24.

On je naglasio da bi Palestinci “očigledno”, trebalo da dobiju priliku da stvoje svoju državu, “kako je to poručio i Savet bezbednosti UN”.

“To je jedino rešenje konflikta na Bliskom istoku. Ipak, pre nego što se ovo desi, svi treba da razmisle kako da se reši humanitarna katastrofa u Gazi. Svako će morati da uradi nešto po tom pitanju”, dodao je Peskov, preneo je TASS.

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Izraelske #snage #ubile #tri #Palestinca #napadu #Dženin

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja