NaslovnaNAJNOVIJEDuljaj ima poruku za sudije: Nije lepo da se smejete igračima Partizana...

Duljaj ima poruku za sudije: Nije lepo da se smejete igračima Partizana u lice!

Trener crno-belih osvrnuo se na dešavanja za vreme i posle meča sa Radničkim u Nišu u prošloj rundi, kada je njegov tim poražen sa 2:1.

Ostao je Igor Duljaj (44) pri stavu da ne komentariše način na koji je glavni arbitar Marko Ivković iz Lajkovca delio pravdu na “Čairu”, ali nije želeo da ostane nem na njegovo ponašanje.

Posle drugog poraza Partizana u Superligi ove sezone na društvenim mrežama oglasili su se i pojedini fudbaleri, koji su izrazili nezadovoljstvo zbog suđenja.

Iako će “parni valjak” sutra u 19. kolu dočekati kragujevački Radnički u Humskoj (18.30, Arena premijum 1), temperamentni stručnjak se vratio na ono što se događalo na jugu Srbije.

– U Nišu smo doživeli taj neprijatan poraz. Moj stav je uvek bio i ostao da neću da komentarišem suđenje. Ono što mi se jedino nije svidelo, to je da ne smeš da se smeješ igračima Partizana. Zato što to ne radiš samo njima, već celom klubu i navijačima koji su došli sa svih strana da bodre svoj tim. Svako može da pogreši, znam da sudije trpe pritisak i da im i mi akteri često svašta kažemo. Njima nije lako, ali mi se nikome ne smejemo u lice. To nije lepo – kaže Duljaj.

 

 

On dodaje da svi imaju prava da pogreše, ali da na ponašanje i fer-plej mora da se pazi.

– Među sudijama imam mnogo prijatelja, oni rade častan i pošten posao. To je izuzetno teško i stresno. Nije ni njima lako, ali smejanje nekome u lice prosto nije lepo. I ja ponekad, nažalost, uputim neku lošu reč, a najgora je bila da sam nekome rekao da je loš čovek. Ove sezone sam dobio dva kartona i oba su bila zaslužena. Samo mi je žao svih onih ljudi koji su došli u Niš, prevalili su toliki put, bilo je i puno dece na tribinama, izostali su sa svojih časova, a onda dožive da se neko njihovim ljubimcima smeje u lice. Trebalo bi da se vratimo pravim vrednostima – podvlači Duljaj.


Foto: FK Partizan


Bibars Natho u razgovoru sa arbitrima u Nišu


Nekada sjajni vezista naglašava da veruje u svoje momke i da je siguran da će sutra pokazati pravo lice.

– Nije nas uzdrmao taj neuspeh protiv Radničkog, To ćemo dokazati sutra. Meni se svidela reakcija igrača u svlačionici u Nišu, jer nisu bili ravnodušni što smo izgubili. Mnogi imaju društvene mreže, videli ste i sami šta su pisali. Slažu se da nismo poraženi, da ćemo iz ovoga izaći još jači – jasan je Duljaj.

Kada je reč o sutrašnjem duelu sa Kragujevčanima, jasno je da je crno-belima trijumf imperativ.

– Igramo na našem stadionu i najvažnije je da mislimo samo na tu utakmicu. Oni imaju odličnog trenera koji ne odustaje od svoje igre, a u sličnoj su situaciji kao i mi, imaju oscilacija u poslednje vreme. Teren je u dobrom stanju i postoje svi uslovi da prikažemo dobru igru. Očekujem otvoren meč i da svi ljubitelji fudbala imaju šta da vide. Pozivam navijače da dođu u što većem broju. Oni su nam najjači vetar leđa i naša barijera od svih loših stvari – poručuje Duljaj.


Foto: Starsportphoto


Kristijan Belić mora da pazi zbog kartona


Ni ovoga puta partizan neće biti kompletan, ima povređenih, suspendovanih, ali i igrača koji u slučaju da dobiju karton protiv Radničkog, neće igrati “večiti derbi” protiv Crvene zvezde u sredu.

– Imamo neke probleme što se tiče igračkog kadra. Kanute je povređen, muči ga koleno i neće biti u sastavu. Štoper Mihajlo Ilić mora da pauzira zbog kartona, dok se Ksander Severina vratio i već nekoliko dana trenira sa ekipom, ali nije sto posto spreman. Po tri žuta kartona imaju Belić i Natho… Međutim, nema kalkulacija, ne mislimo o derbiju, već samo i jedino na Kragujevčane. Moramo da odlučimo i ko će zameniti Ilića, s obzirom da je on “bonus”, ali videćemo sve posle današnjeg treninga. Bitno je da ostanemo mirni, da ne padamo u vatru i dobijamo kartone bez potrebe. Samo sportska priča nas je dovela ovde gde smo – zaključuje Duljaj.

 

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Duljaj #ima #poruku #sudije #Nije #lepo #smejete #igračima #Partizana #lice

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja