NaslovnaNAJNOVIJENova godina na putu! Predstavljamo vam nekoliko predloga

Nova godina na putu! Predstavljamo vam nekoliko predloga

Predlažemo nekoliko evropskih destinacija, koje su posebno atraktivne za Novu goddinu.

Ako za Novu godinu odlučite da otputujete negde, bolje ćete se odmoriti, napuniti baterije i vratiti se u svakodnevicu osnaženi i sa novom perspektivom. Za Novu godinu možete otići bilo gde – na planinu, more ili posetiti neki od evropskih gradova.

Mnogi organizuju dočeke i vatromete u centralnim delovima grada. Odabrali smo nekoliko evropskih gradova u kojima možete uživati tokom praznika.

Beč, Austrija

Nova godina u Beču je idealan način da osetite jedinstveni duh grada.

Postoji nekoliko znamenitosti Beča koje vredi videti. Dvorac Belvedere iz osamnaestog veka je najlepša barokna građevina na svetu.  Raspolaže značajnom zbirkom impresionista i postimpresionista poput Monea i Van Goga. Posebno je izdvojen deo sa opusom Gustava Klimta čije je stvaralaštvo simbol grada Beča. Još jedna barokna građevina je čuveni dvorac Šenbrun koji je najposećenija bečka atrakcija.

Tokom praznika Beč je prelepo okićen, svetlucav i pun turistta.


Foto: Shuterstock


 


Rim, Italija

Glavni grad Italije i regiona Lacio, poznat je i kao „prestonica sveta”, „večni grad” ili „grad na sedam brežuljaka”.

Rim ima više od 2 miliona stanovnika i jedan je od najposećenijih gradova u svetu, muzej na otvorenom. Veruje se da koliko god puta posetili Rim, svaki naredni put će biti podjednako uzbudljiv i drugačiji.

Kombinacija istorije, umetnosti, tradicije, slavne italijanske kuhinje, muzike, mode i neodoljivog šarma čini  Rim omiljenim kod brojnih turista.

Tako je i za Novu godinu, kada je ovaj grad posebno okićen, šarmantan i neodoljiv.


Foto: Shuterstock


 


 

Lisabon, Portugal

Lisabon je sa svojim prazničnim dekoracijama veoma popularna destinacija za proslavu Nove godine.

Iako ga mnogi ne doživljavaju atraktivnim u ovom periodu godine, Lisabon  je ipak magično mesto na kom treba započeti novu godinu.

Nova godina se proslavlja u raznim delovima grada,  a posebno na trgu u blizini luke,  “Praca do Comercio”. Ovde se 31. decembra održavaju koncerti i spektakularan vatromet i veoma je veselo.


Foto: Shuterstock


 


 

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Nova #godina #putu #Predstavljamo #vam #nekoliko #predloga

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja