NaslovnaVESTIRHMZ upalio meteoalarm! U ovim delovima Srbije očekuje se sneg, a evo...

RHMZ upalio meteoalarm! U ovim delovima Srbije očekuje se sneg, a evo kada nam sledi temperaturni obrt!

U Srbiji će danas biti oblačno vreme, ujutru i pre podne na jugozapadu, jugu, jugoistoku i istoku sa snegom, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

U Srbiju stiže hladniji vazduh iz srednje Evrope, pa će ovog jutra biti mraza naročito u Vojvodini. Uslovljeno hladnijim vazduhom, u određenim predelima naše zemlje doćiće do snežnih padavina. 

Sneg na planinama, ali i u nižim predelima

Kako je najavio Republički hidrometeorološki zavod, sneg se očekuje u brdsko-planinskim predelima, ali i u onim nižim.

Foto: printskrin/rhmz



 

– U toku justra u Timočkoj Krajini slaba kiša ili rosulja, a na jugozapadu, jugu i jugoistoku u nižim predelima ponegde sa slabom susnežicom ili snegom, a u brdsko-planinskim predelima sa snegom – najavio je RHMZ.

U drugoj najavi RHMZ-a, u naredna 24 časa na Južnoj Moravi sa pritokama vodostaji će biti u umerenom porastu bez dostizanja upozoravajućih nivoa.

Upaljen meteoalarm

Žuti meteoalarm zbog snega i leda danas je na snazi u jugoistočnoj Srbiji i na prostoru KiM, a to znači da je vreme potencijalno opasno.


Foto: printskrin/rhmz


 


– Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku. Treba nastaviti sa informisanjem o očekivanim meteorološkim uslovima. Ne preduzimajte nepotrebne rizike – objavio je RHMZ.

Kako najavljuju meteorolozi, od ponedeljka sledi porast temperature i toplije vreme od proseka tokom iduće sedmice. Ipak, u jutarnjim satima će biti magle tokom prva tri dana koja se po kotlinama može duže zadržati uz niže temperature u tim oblastima. Sneg će se topiti na planinama tokom dana.

 

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#RHMZ #upalio #meteoalarm #ovim #delovima #Srbije #očekuje #sneg #evo #kada #nam #sledi #temperaturni #obrt

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja